Done Deal: Ajax slijt Vos aan AC Milan en incasseert enkele miljoenen

Silvano Vos heeft zijn tijd bij Ajax achter zich gelaten en de overstap naar AC Milan gemaakt. De transfer van de negentienjarige middenvelder werd vrijdagmiddag officieel bekendgemaakt door beide clubs.

Vos, die een vierjarig contract heeft getekend bij de Italiaanse topclub, hoopt in Milaan zijn carrière naar een hoger niveau te tillen. Dit seizoen kwam Silvano Vos voornamelijk uit voor Jong Ajax, waar hij slechts één wedstrijd speelde in de Keuken Kampioen Divisie.

In totaal heeft de middenvelder 57 wedstrijden gespeeld voor Jong Ajax, waarin hij zes keer het net wist te vinden en vier assists gaf. Zijn debuut in de hoofdmacht van de Amsterdammers maakte Vos op 9 april 2023, tegen Fortuna Sittard, en kwam in totaal zeventien keer in actie voor Ajax.

Over de financiële details van de transfer hebben zowel Ajax als AC Milan geen uitspraken gedaan. Echter, volgens verschillende media betaalt AC Milan een bedrag van drie miljoen euro voor de middenvelder, een bedrag dat door verschillende bonussen kan oplopen tot vijf miljoen euro. Vos ligt in Milaan vast tot medio 2029. Welke Nederlanders gingen Vos voor in San Siro?

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers