Alles over Wout Weghorst: markante aanvaller verovert harten van fans

Wout Weghorst is een type speler dat je graag in je team hebt, maar waarom? Zijn fanatisme en vechtlust druipen van zijn lichaam en uitstraling af op het moment dat hij het veld betreedt. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over de aanvaller!

Als voetballer is hij inmiddels niet alleen bij het Nederlandse publiek bekend, want meerdere transfers brachten hem op verschillende plekken in de wereld. Zo tekende hij op 29 augustus 2024 een contract bij Ajax. Het ene avontuur van de spits bleek succesvoller dan de ander. Wat wist jij nog niet over Weghorst?

Wist jij dit al over het privéleven van Wout Weghorst?

1. Wanneer is Wout Weghorst geboren?

Op 7 augustus in 1992 kwam Wout Weghorst ter wereld in Borne, een plek in de gemeente Overijssel en ten noordwesten van Hengelo. 

2. Hoe oud is Wout Weghorst nu?

De boomlange aanvaller is 32 jaar oud.

3. Wat is de afkomst van Wout Weghorst?

Weghorst is volledig Nederlands. Zijn vader heet Frans, tevens werkzaam in de rvc van FC Twente, en zijn moeder draagt de naam Maria.

4. Heeft Wout Weghorst broers en zussen die ook actief zijn in het voetbal?

Wout groeide op in een gezin vol met mannen, want hij heeft in totaal nog drie broers. Zijn broer Twan is piloot bij de KLM, Ralf ging aan de slag als architect en Niek werd directeur van het familiebedrijf. De familie Weghorst bezit een imposant olie-imperium.

5. Heeft Wout Weghorst een vriendin?

Nikki van Esch is de jeugdliefde van de Oranje-international en de twee vormen al een koppel sinds de middelbare school en in gesprek met Helden Magazine onthulde hij dat zij in het laatste schooljaar de eerste kus aan elkaar gaven. Nikki en Wout zijn al ruim tien jaar samen en hebben drie kinderen: Juul, Lucie Mary Jo en Daantje Suze Mary.

6. Waar woont Wout Weghorst?

Weghorst is volgens berichtgeving de trotse bezitter van twee onderkomens in zijn woonplaats Borne: een eengezinswoning en een twee-onder-een-kapwoning. Deze staan beide in de verhuur, omdat de Nederlander in het buitenland speelt. Over zijn huidige onderkomen is niets bekend.

7. Wat is het vermogen van Wout Weghorst?

Na onderzoek van Quote bleek dat de spits één van de elf rijkste internationals was van Oranje tijdens het EK 2024. Het medium schat zijn vermogen op een totaal van 23 miljoen euro, terwijl zijn familie de eigenaar is van 135 tankstations en een totale waarde heeft van ruim 300 miljoen euro.

Hoe werd Wout Weghorst international van het Nederlands elftal?

8. Hoe verliep de carrière van Wout Weghorst?

  • Via de jeugd van DETO, Willem II, FC Emmen en Heracles Almelo kwam de aanvaller terecht bij de club waar hij zijn eerste grootste succes beleefde: AZ. Weghorst maakte in 86 officiële optredens in totaal 45 doelpunten en verdiende zodoende een transfer naar de Bundesliga, waar VfL Wolfsburg het in hem zag zitten. Daar speelt hij ruim drie jaar en verdient hij na 70 treffers in 144 wedstrijden een transfer naar Engeland.

  • Burnley vertrouwt in de aanvaller, maar geeft datzelfde vertrouwen al snel op als hij na es maanden verhuurd wordt aan het Turkse Besiktas. Daar doet hij het zo goed, dat Manchester United besluit om de huurdeal over te nemen en hem tussentijds weer naar Engeland te halen. Dat gebeurt en hij komt tot 31 wedstrijden, waarin hij twee goals maakt.

  • Een permanente transfer leverde hem dat niet op, maar door de gang van zaken had Besiktas ook wel genoeg gehad van Weghorst. Een terugkeer naar de Bundesliga, waar hij eerder al zo succesvol was, werd beklonken door een nieuwe huurovereenkomst. Ditmaal werd TSG Hoffenheim zijn nieuwe werkgever en zij stuurden hem in de zomer van 2024 weer terug naar Burnley. 

9. Wanneer maakte Wout Weghorst zijn debuut bij het Nederlands elftal?

In een oefeninterland van het Nederlands elftal tegen Engeland maakte Weghorst zijn eerste minuten in landverband. Dit was op 23 maart 2018, toen Engeland de tegenstander was. Hij moest destijds strijden voor een basisplaats met Luuk de Jong en genoegen nemen met een rol van pinchhitter. 

10. Hoe presteert Wout Weghorst in het Nederlands elftal?

Weghorst was vóór zijn debuut in de hoofdmacht van Oranje niet onbekend met het spelen van interlands, want in oktober van 2014 werd hij voor het eerst opgeroepen voor Jong Oranje. Hij debuteerde daar op 14 oktober met een doelpunt en groeide ook uit tot een held op het WK van 2022 op een eindtoernooi met 'het grote Oranje'. Hij scoorde de aansluitingstreffer én de bevrijdende gelijkmaker tegen Argentinië, waardoor verlenging en strafschoppen uitkomst moesten bieden. Helaas liep dat verkeerd af.

Sindsdien is hij een vaste waarde in het Nederlands elftal en vrijwel ieder interland zeker van een invalbeurt. Vooralsnog krijgt Memphis Depay namelijk regelmatig de voorkeur in de punt van de aanval. In de kwalificatiereeks in aanloop naar het EK in Duitsland (2024) scoorde hij drie goals en op het eindtoernooi zelf kwam hij tot het snelste doelpunt als invaller namens Oranje. In 137 seconden vond hij het net tegen Polen.

11. Zit Wout Weghorst op sociale media?

Met méér dan 1.1 miljoen volgers heeft Wout Weghorst een gigantisch bereik op Instagram, waar hij zeer actief op is. Hij deelt graag foto's en filmpjes van zijn successen binnen de lijnen, maar besteedt ook zichtbaar veel aandacht aan zijn gezinnetje.

Concurrentiestrijd met Brian Brobbey

De Nederlandse doelpuntenmaker gaat in Amsterdam de strijd aan met Brian Brobbey. Wie wordt er eerste spits bij Ajax; Wout Weghorst of Brobbey?

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers