Brobbey op weg naar de uitgang? Dit speelt er rond de Ajax-spits

Brian Brobbey zou Ajax deze zomer zomaar eens kunnen verlaten. Volgens Sky Sport kon Brobbey eerder naar Italië vertrekken, waar AS Roma interesse had. Inmiddels heeft Nottingham Forest navraag gedaan bij Ajax over de spits, zo meldt VI. Dit is wat er speelt rond Brian Brobbey zijn transfer.

Welke club heeft interesse in Brian Brobbey?

Nottingham Forest heeft interesse getoond in Ajax-spits Brian Brobbey nadat eerdere pogingen om Eddie Nketiah van Arsenal en Santiago Gimenez van Feyenoord te contracteren, mislukten. De Premier League-club is dringend op zoek naar een nieuwe spits en heeft geïnformeerd bij Ajax. De Amsterdammers zijn mogelijk bereid om Brobbey te verkopen als er een onweerstaanbaar bod komt. Het is echter onzeker of Brobbey zelf openstaat voor een transfer, aangezien hij eerder aangaf Ajax niet zomaar opnieuw te willen verlaten.

Update: Zaakwaarnemer Brobbey spreekt zich uit

José Fortes Rodriguez heeft Ajax laten weten dat een transfer naar Nottingham Forest, geen optie is voor Brobbey. Dit meldt De Telegraaf. "Brian gaat alleen weg bij Ajax als het een goede stap is. Dat Ajax in geldproblemen zit, is niet mijn probleem”, vertelt Fortes Rodriguez.

Wat zegt Brian Brobbey over een transfer?

In het verleden gaf Brian Brobbey tegenover ESPN aan dat hij ooit graag voor Manchester United zou willen spelen. De Engelse grootmacht ging deze zomer echter met een andere Nederlandse spits aan de haal. Toch weet Sky Sport te melden dat Brobbey zelf wel oren heeft om de overstap naar een andere Engelse club te maken, zo wil de spits graag naar de Premier League volgens het medium.

Hoe zit het contract van Brobbey bij Ajax in elkaar?

Brian Brobbey ligt nog tot medio 2027 vast bij Ajax. De verwachting is dan ook dat clubs diep in de buidel moeten tasten om de spits los te kunnen weken bij de Amsterdammers.

Hoeveel is Brobbey waard?

Ajax nam Brian Brobbey in de zomer van 2022 over van RB Leipzig. Dit voor een transfersom van 16,35 miljoen euro. Momenteel is Brobbey meer dan het dubbele waard volgens Transfermarkt: Zo'n 35 miljoen euro.

Hoeveel vraagt Ajax voor Brian Brobbey?

Volgens The Sun komt de marktwaarde van Brian Brobbey overeen met de vraagprijs van Ajax. Zo moet de spits 35 miljoen euro gaan kosten. Een verkoop van Brobbey hangt mogelijk ook af van de toekomst van Chuba Akpom.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers