Dit is wat Jorrel Hato minimaal moet gaan opleveren bij een transfer

Jorrel Hato is dit seizoen één van de weinige lichtpuntjes bij Ajax. Zijn goede spel is niet onopgemerkt gebleven, zo heeft de verdediger zich in de kijker gespeeld bij onder andere Arsenal, zo weet Charles Watts van The Times te vertellen. Maar hoeveel kan hij Ajax opleveren? Voetbalflitsen zocht het uit. 

Geboortedatum en debuut Jorrel Hato bij Ajax 

Jorrel Hato werd op 7 maart 2006 in Rotterdam geboren. Vanuit de jeugd van Sparta Rotterdam maakte hij in 2018 de overstap naar de jeugd van Ajax. Hato maakte op 11 januari 2023 in de met 0-2 gewonnen uitwedstrijd tegen FC Den Bosch (KNVB Beker) zijn debuut voor Ajax. 

Ontwikkeling tot basisspeler en opgeroepen bij Oranje 

Sinds het begin van seizoen 2023/2024 is Hato een vaste basisspeler bij Ajax. Door als zeventienjarige de aanvoerdersband te dragen bij Ajax tegen AEK Athene (3-1), werd Hato de jongste aanvoerder ooit van een Nederlandse club in Europees verband. Op 17-jarige leeftijd werd de verdediger ook bij het grote Oranje gehaald. Tot een debuut kwam het echter nog niet, zo maakt Hato vooral minuten bij Jong Oranje.

(Tekst gaat verder onder de video)

Marktwaarde Jorrel Hato 

De marktwaarde van Jorrel Hato is in korte tijd exponentieel gestegen. Op 3 april 2023 noteerde Transfermarkt een waarde van 2,5 miljoen euro. Amper een jaar later is deze waarde nu opgelopen tot 22 miljoen euro. 

Wat levert Hato op bij een transfer? 

Jorrel Hato ligt nog tot en met juni 2028 vast in Amsterdam. Met het gegeven dat zijn huidige marktwaarde op 22 miljoen euro ligt, valt te verwachten dat Ajax zich met minimaal 22 miljoen euro kan rijk rekenen. Door zijn contract zal dit bedrag nog gaan oplopen. Met de interesse van Arsenal, komt Hato in een rij spelers van Ajax te staan, die mogelijk kunnen vertrekken.

Ook interessant
Feyenoord-doelman vertrekt