Baas terug naar Ajax, andere verdedigers mogen vertrekken

De transfercarrousel van Ajax begint van de grond te komen. Komende zomer staan de Amsterdammers voor een zware klus om de selectie van Francesco Farioli te versterken. Een linie die centraal lijkt te staan is de verdediging.

Baas terug naar Ajax

Uit berichtgeving van De Telegraaf blijkt dat er veel staat te gebeuren in de verdedigingslinie van Ajax. Zo keert de verhuurde Youri Baas weer terug naar de Johan Cruijff ArenA. De 21-jarige linksachter speelde afgelopen seizoen op huurbasis bij NEC, dat de huurling definitief over wilde nemen. Deze poging mislukte, waardoor Ajax de jeugdinternational weer terug ziet keren. Afgelopen seizoen kwam Baas dertig keer in actie en was hierin goed voor zowel drie doelpunten als assists. Het shirt van Ajax droeg Baas tot nu toch al tien keer.

Toekomst van Sosa en Wijndal bij Ajax

Baas is niet de enige verhuurde linksachter die weer terugkeert bij Ajax. Zo krijgt Farioli ook de beschikking over Owen Wijndal. De 24-jarige vertrok een jaar geleden op huurbasis naar Antwerp FC en speelde veertig wedstrijden en wist één keer te scoren. Of er nog een toekomst voor Wijndal in Amsterdam is, is nog maar de vraag. Hetzelfde zou overigens gelden voor Borna Sosa, die een jaar geleden nog voor acht miljoen euro overkwam van VfB Stuttgart. In 25 optredens was de Kroaat goed voor vijf assists.

Zowel Wijndal als Sosa zouden niet voorkomen in de plannen van Ajax, waardoor het tweetal komende zomer op zoek mogen naar een nieuwe werkgever. Pas bij een vertrek van de Wijndal of Sosa zal Ajax op zoek gaan naar een concurrent voor Baas.

Owen Wijndal in actie voor Ajax
Het is nog maar de vraag of Wijndal nog voor Ajax gaat spelen.

Ajax slijt Sánchez definitief

Jorge Sánchez lijkt Ajax definitief achter zich te laten. Volgens De Telegraaf zijn de Amsterdammers druk bezig om de rechtsachter te slijten aan Cruz Azul. Afgelopen seizoen speelde de Mexicaan nog op huurbasis bij FC Porto, dat ook een optie-tot-koop had opgenomen in de deal. De Portugezen activeren deze clausule niet, waardoor de Sánchez terug kan keren naar zijn geboorteland.

Drukke transferzomer Ajax

Na het mislukte seizoen, moet Ajax komende zomer wederom bouwen aan een nieuwe selectie. Diverse geruchten wisselen elkaar af.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers