Is Oranje-international de volgende? Deze Nederlanders speelden bij Juventus

Teun Koopmeiners staat bovenaan de verlanglijst van Juventus. Volgens TuttoMercato wil de Italiaanse topclub al gaan onderhandelen over het salaris dat Koopmeiners zal ontvangen als die bij Juventus tekent. Mocht de transfer doorgaan, dan voegt de middenvelder zich bij een bijzonder rijtje namen. Deze Nederlandse spelers speelden bij Juventus. 

Dean Huijsen 

Dean Huijsen is de enige speler met Nederlandse roots, die momenteel onder contract staat bij Juventus. De jonge verdediger kwam in de zomer van 2021 van Malaga over naar de club uit Turijn en speelde een aantal jaren in de jeugdopleiding alvorens hij zijn debuut in 2023 maakte. Dit bleef tot nu toe ook zijn enige wedstrijd voor de club. 

Mohamed Ihattaren 

Mohamed Ihattaren verliet PSV in de zomer van 2021 via de achterdeur, om een contract te tekenen bij Juventus. De club maakte 1,9 miljoen euro over voor de middenvelder. Hij kwam nooit tot speeltijd in Turijn en trainde zelfs zelden mee met het eerste elftal van de club, dit mede vanwege verhuurperiodes aan Sampdoria en Ajax. De club besloot zijn contract in de zomer van 2023 te ontbinden

Matthijs de Ligt 

Matthijs de Ligt speelde zich bij Ajax in de kijker van Juventus en zag de club een som van maar liefst 85,5 miljoen euro voor hem betalen medio 2019. In zijn eerste seizoen werd De Ligt meteen kampioen met de Italiaanse topclub en veroverde hij in het seizoen daarop nog eens de Italiaanse supercup en beker. Na 117 duels voor Juventus nam Bayern München de verdediger in de winter van 2022 voor 67 miljoen euro over.

(Tekst gaat verder onder de video)

Leandro Fernandes 

Juventus betaalde PSV 500 duizend euro voor de talentvolle Leandro Fernandes in 2018. De middenvelder sloot aan bij de onder 19 van de topclub en speelde later nog een handjevol duels voor de onder 23. Na een verhuurperiode aan Fortuna Sittard in 2019, besloot de club hem in de zomer van 2020 te verkopen aan het Italiaanse Pescara. 

Ouasim Bouy 

Ouasim Bouy speelde zich in de jeugd van Ajax in de kijker van Juventus. De club betaalde medio 2012 450 duizend euro voor het talent, dat aansloot bij de onder 19 van de club. In de achtste finale van de Copa Italia in 2013 mocht Bouy invallen en maakte hij zijn officiële debuut voor de club uit Turijn. De middenvelder verliet de club uiteindelijk pas in 2017 en was dus vijf jaar speler van de club, zonder meer dan één wedstrijd in actie te komen. Zo werd hij in deze tijd verhuurd aan onder andere PEC Zwolle (2x), Palermo, Hamburger SV en Panathinaikos.

Eljero Elia

Eljero Elia kwam in de zomer van 2011 voor negen miljoen euro over van Hamburger SV, maar kon zijn prijskaartje in Turijn nooit waarmaken. Hij kwam tot slechts vijf duels bij Juventus. Na een jaar werd Elia al verkocht aan Werder Bremen.

Sergio de Windt 

Sergio de Windt is misschien wel de meest onbekende speler van dit rijtje. De verdediger werd door Juventus uit de jeugd van Ajax opgepikt en sloot aan bij de onder 19 van de club. Na twee seizoenen vertrok de speler bij Juventus en zat hij twee jaar zonder club. In het vervolg speelde hij nog voor enkele amateurclubs in Nederland, alvorens hij zijn carrière in 2012 beëindigde.  

Edwin Van der Sar 

Na negen jaar bij Ajax te hebben gespeeld, trok Edwin van der Sar in de zomer van 1999 voor 8,8 miljoen euro naar Juventus. In twee seizoenen kwam Van der Sar tot 88 duels. Hierin wist hij geen prijs te pakken en vertrok de doelman in 2001 naar Fulham.

(Tekst gaat verder onder de video)

Edgar Davids 

Edgar Davids ontpopte zich bij Juventus als een publiekslieveling van de club. In de winter van 1997 maakte hij voor acht miljoen euro de overstap van AC Milan naar Juventus. Hij wist met de Italiaanse topclub tot drie keer toe de landstitel te winnen en een keer de Italiaanse supercup. In totaal schopte de middenvelder het tot 235 duels voor Juventus. In de zomer van 2004 vertrok hij naar Internazionale. In zijn Juventus-tijd werd Davids een keer betrapt op het gebruik van doping.