‘Juventus wil schoon schip maken: Ihattaren nog op loonlijst, salaris onthuld’

Juventus hoopt schoon schip te maken door overbodige spelers terug te dringen. Dit meldt Calcio Finanza. De bron noemt dat het om een totaalsom van zo’n 68 miljoen euro gaat. Ook Mohamed Ihattaren komt nog voorbij, hij staat nog op de loonlijst in Turijn.

Ihattaren zou zo’n 1,3 miljoen euro per jaar opstrijken en ligt nog tot medio 2025 vast in Turijn. Het is al een lange tijd bekend dat hij mag vertrekken aangezien de oud-speler van PSV en Ajax geen sportieve toekomst meer heeft bij de club uit Italië. In de zomer van 2021 kwam Ihattaren van PSV over naar Juventus, maar na verhuurperiodes bij Sampdoria en Ajax werd al snel duidelijk dat de samenwerking niet tot een succes ging verlopen.

De 1,3 miljoen van Ihattaren is nog weinig vergeleken met andere spelers bij de club. De Braziliaan Arthur, die afgelopen seizoen verhuurd werd aan Liverpool, staat bij Juventus voor bijna 22 miljoen euro op de loonlijst. Ook Alex Sandro (ruim elf miljoen), Weston McKennie (acht miljoen) en Luca Pellegrini (bijna zes miljoen) drukken met hun salaris op de financiën van de club.