Bertrand Traoré: alles over de aanvaller van Ajax

Bertrand Traoré is na enkele jaren weer teruggekeerd bij Ajax. Maar wie is deze aanvaller, heeft hij een relatie en wat is hij waard?

Dit wil je weten over zijn privéleven!

Voordat de carrière van de Ajacied in beeld wordt gebracht, komt zijn privéleven eerst aan bod. Waar komt de spits vandaan en heeft hij een relatie?

Waar en wanneer is hij geboren?

De Ajacied werd geboren op 6 september 1995 in Bobo-Dioulasso, Burkina Faso. Op jonge leeftijd vertrok hij naar Frankrijk.

Wie is de neef van Bertrand Traoré?

Lassina Traoré, oud-speler van Ajax, is zijn neef. Daarnaast heeft hij ook een broer in de voetballerij, namelijk Alain Traoré.

Is hij actief op sociale media?

Bertrand Traoré s actief op Instagram onder de gebruikersnaam @bertrandtraore10. Op zijn sociale media plaatst de aanvaller vaak foto's van zijn momenten in het voetbal, maar ook enkele dingen uit zijn privéleven.

Heeft hij een vriendin?

Het is niet bekend of Traoré een relatie heeft. 

Hoe verloopt zijn spelerscarrière?

Aanvaller bij Ajax word je natuurlijk niet zomaar. Daarom een overzicht van hoe de carrière van Brobbey verloopt.

Op welke positie speelt Bertrand Traoré?

Traoré is vleugelaanvaller en kan ook als spits uit de voeten. Hij is linksbenig en 1,81 meter lang. In het seizoen 2024/25 speelt hij bij Ajax met rugnummer 20.

Voor welke clubs heeft hij gespeeld?

Bertrand Traoré doorliep de jeugdopleidingen van ASF Bobo-Dioulasso en AJ Auxerre. Zijn profcarrière bracht hem bij de volgende clubs:

  • Ajax (2024-heden)
  • Villarreal (2024)
  • Istanbul Başakşehir (2023)
  • Aston Villa (2020-2024)
  • Olympique Lyon (2017-2020)
  • Ajax (2016-2017)
  • Vitesse  (2014-2015)
  • Chelsea (2013-2017)

De aanvaller wist al vaak op prachtige wijze raak te schieten in de Eredivisie.

Wanneer maakte de aanvaller zijn profdebuut?

Zijn professionele debuut volgde op 17 juli 2013, in een oefenwedstrijd van Chelsea tegen Singha All Stars. Voor Ajax maakte Traoré zijn professionele debuut op 14 augustus 2016, in een Eredivisie-wedstrijd tegen Roda JC.

Welke prijzen heeft Bertrand Traoré gewonnen?

In zijn carrière wist de aanvaller nog geen enkele hoofdprijs te winnen. Wel won hij met Burkina Faso het Afrikaans kampioenschap Onder 17 in 2011.

Heeft hij een interlandcarrière?

Het spelen bij Ajax gaat hem goed af, maar speelde de aanvaller ook al eens een interland? Een duik in zijn interlandcarrière!

Wanneer maakte Bertrand Traoré zijn interlanddebuut?

Hij maakte zijn interlanddebuut voor Burkina Faso op 3 september 2011, in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Equatoriaal-Guinea.

Wat voor een marktwaarde en contract?

Een van de belangrijkste aspecten van het moderne voetbal zijn de marktwaardes en contracten van spelers. Zo zit dat bij deze aanvaller.

Wat is de marktwaarde van Bertrand Traoré?

De marktwaarde van de aanvaller wordt in juni 2024 geschat op 9 miljoen euro, terwijl dit in juni 2021 nog 20 miljoen euro was. 

Hoe zit het contract van Bertrand Traoré in elkaar?

De aanvaller tekende bij zijn terugkeer bij Ajax in 2024 een contract tot medio 2026. Bij zijn rentree in Amsterdam was de aanvaller direct trefzeker!

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers