Steven Berghuis: alles over de aanvaller van Ajax

Steven Berghuis is een van de gevestigde namen bij Ajax. Maar wie is deze aanvaller, heeft hij een relatie en wat is hij waard?

Dit wil je weten over zijn privéleven!

Voordat de carrière van de Ajacied in beeld wordt gebracht, komt zijn privéleven eerst aan bod. Waar komt de vleugelspits vandaan en heeft hij een relatie?

Waar en wanneer is hij geboren?

De aanvaller is op 19 december 1991 geboren in Apeldoorn en zette zijn eerste stappen richting het profvoetbal bij dezelfde amateurclub als zijn vader, Frank Berghuis.

Wie is de vader van Steven Berghuis?

De familie Berghuis ademt voetbal. Van Steven weten we al langer hoeveel talent hij heeft en hoe gek hij is van het spelletje. Dat heeft hij niet van een vreemde. Vader Frank Berghuis schopte het eveneens tot het betaald voetbal en haalde het Nederlands elftal. 

Wie is de broer van Steven Berghuis?

Naast zijn vader, is ook broer Tristan actief in het voetbal. Net zoals zijn ouweheer is hij trainer bij Go Ahead Eagles.

Is hij actief op sociale media?

Berghuis is actief op Instagram @stevenberghuis. Op zijn sociale media plaatst de aanvaller vaak foto's van zijn momenten in het voetbal, maar ook enkele dingen uit zijn privéleven.

Heeft hij een vriendin en kinderen?

Berghuis is gelukkig in de liefde. Steven Berghuis heeft een relatie met Nadine Bamberger. De aanvaller is bovendien vader. Op 21 februari 2019 werd hun eerste dochten geboren, genaamd Joy. In 2022 volgde dochter nummer twee; Lizzy.

Hoe verloopt zijn spelerscarrière?

Sterkhouder bij Ajax word je natuurlijk niet zomaar. Daarom een overzicht van hoe de carrière van Berghuis verloopt.

Op welke positie speelt Steven Berghuis?

De voetballer kan zowel als vleugelaanvaller als aanvallende middenvelder uit de voeten, is 1,82 meter lang en linksbenig. In het seizoen 2024/25 speelt hij bij Ajax met rugnummer 23.

Voor welke clubs heeft hij gespeeld?

Berghuis begon zijn carrière als voetballertje in de jeugd van LAC Frisia, AGOVV, WSV en Go Ahead Eagles. Zijn profcarrière bracht hem bij de volgende clubs:

  • Ajax (2021–heden)
  • Feyenoord (2017–2021)
  • Watford (2015–2017)
  • AZ (2012–2015)
  • VVV-Venlo (2012)
  • FC Twente (2011–2012)

De aanvaller is zo een van de weinige spelers die rechtstreeks de overstap van Feyenoord naar Ajax durfde te maken. 

Wanneer maakte de aanvaller zijn profdebuut?

De aanvaller maakte zijn professionele debuut op 19 januari 2011 als speler van FC Twente in een met 5–0 gewonnen wedstrijd tegen Heracles Almelo.

Welke prijzen heeft Steven Berghuis gewonnen?

De aanvaller heeft de volgende prijzen gewonnen:

  • FC Twente

    • Johan Cruijff Schaal: 2011
  • AZ

    • KNVB Beker: 2012/13
  • Feyenoord

    • Eredivisie: 2016/17
    • KNVB Beker: 2017/18
    • Johan Cruijff Schaal: 2017, 2018
  • Ajax

    • Eredivisie: 2021/22

Daarnaast kroonde hij zich in het seizoen 2019/20 met vijftien doelpunten als gedeeld topscorer van de Eredivisie. Deze titel krijg hij ook in de KNVB Beker van dat seizoen, toen hij vier keer trefzeker was.

Berghuis speelde al meer dan honderd wedstrijden voor Ajax

Heeft hij een interlandcarrière?

Het spelen bij Ajax gaat hem goed af, maar speelde de Nederlander ook al eens een interland? Een duik in zijn interlandcarrière!

Wanneer maakte Steven Berghuis zijn interlanddebuut?

Zijn debuut voor het Nederlands elftal volgde op 27 mei 2016, in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Ierland (1-1). Hij viel een half uur voor tijd in voor Memphis Depay. Met dit debuut werd hij de negende Oranje-international in de geschiedenis wiens vader ook in het Nederlands elftal speelde.

Wat voor een marktwaarde en contract?

Een van de belangrijkste aspecten van het moderne voetbal zijn de marktwaardes en contracten van spelers. Zo zit dat bij deze aanvaller.

Wat is de marktwaarde van Steven Berghuis?

In mei 2024 wordt de marktwaarde van de aanvaller geschat op 6 miljoen euro. In juni 2019 was dit nog 15 miljoen euro, zijn hoogste bedrag.

Hoe zit het contract van Steven Berghuis in elkaar?

Met zijn transfer naar Ajax in 2021 tekende de aanvaller een contract tot medio 2025 in de Johan Cruijff ArenA. Samen met Brian Brobbey vormt hij een gevaarlijke aanval.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers