Hoeveel verdient Berghuis, heeft hij een vriendin en wie is zijn vader?

Steven Berghuis beleeft een goede tijd bij Ajax, sinds zijn overstap van Feyenoord. Een mooi moment om dieper in de te gaan op de Oranje-international.

Voordat Berghuis afgelopen zomer neerstreek in Amsterdam, speelde hij voor verschillende clubs in binnen- en buitenland. De bijna 31-jarige aanvaller kwam uit voor onder meer FC Twente,  AZ, Watford en Feyenoord.

Vader van Berghuis

Frank Berghuis is de vader van Steven en heeft vroeger op hoog niveau gevoetbald. Berghuis senior stond in het verleden onder contract bij diverse topclubs, zoals PSV en Galatasaray en FC Volendam. De voormalig profvoetballer heeft slechts één interland op zijn naam staan. De oud-aanvaller deed 58 minuten mee in de wedstrijd tegen Brazilië op 20 december 1989. Oranje verloor dat duel overigens met 0-1.

Broer van Berghuis

Het talent heeft Steven Berghuis dus niet van een vreemde. Zijn vader Frank heeft een goede invloed gehad op zoon Steven, waar zijn andere zoon ook actief is in de voetballerij. Zo doorwandelde Tristan Berghuis de jeugdselecties van Oranje, waar hij zelfs aanvoerder was, had hij proefperiodes in Engeland bij Chelsea en Tottenham. tussen 2012 en 2016 liep de voormalige aanvallende middenvelder ook nog rond in de jeugd van PSV, Vitesse en PEC Zwolle. Tot een doorbraak als voetballer kwam het nooit. Berghuis is sinds 2018 werkzaam als (jeugd)trainer bij Go Ahead Eagles. waar hij zelfs de assistent is van wondertrainer Kees van Wonderen. 

Record Berghuis

In zijn carrière speelde Berghuis al voor drie verschillende ploegen in de Eredivisie: FC Twente, VVV-Venlo, AZ, Feyenoord en zijn huidige werkgever Ajax.  Berghuis wist al tegen 25 van de 26 Eredivisie-clubs waar hij tegen speelde te scoren. Alleen Feyenoord mist nog in het bijzondere rijtje. De meeste doelpunten maakte Berghuis tegen PEC Zwolle en Willem II.

Goede band met Antony

Bij Ajax had Berghuis een goede band met smaakmaker Antony. Dat onthulde de aanvaller tegenover Ziggo Sport. Vooral de manier waarop zijn Braziliaanse ploeggenoot zijn achternaam probeerde uit te spreken, liet Berghuis altijd lachen. "Ja, ik moet altijd lachen hoe hij mijn naam zegt: Berhaus. Steven Berhaus. En dat zijn wel leuke dingen. Het zijn mooie dingen ook."

Salaris Berghuis

In de zomer van 2021 zomer maakte Steven Berghuis de overstap van Feyenoord naar Ajax. Met zijn transfer ging de aanvaller er salariswijs flink op vooruit. In Amsterdam krijgt Berghuis naar verluidt jaarlijks 4 miljoen op zijn rekening gestort. 

Marktwaarde Berghuis

Berghuis is in de afgelopen jaren flink gegroeid voor wat betreft zijn marktwaarde. Toen de linkspoot in 2015 voor AZ speelde, bedroeg zijn waarde slechts twee  miljoen euro. Na een dipje in zijn tijd bij Watford kriktte Berghuis zijn transferwaarde als speler van Feyenoord flink op. Op zijn hoogtepunt was Berghuis in 2020 veertien miljoen waard. De aanvaller van Ajax is op dit moment zo'n 15 miljoen euro waard.

transferwaarde berghuis

Berghuis in Oranje

Berghuis debuteerde op 27 mei 2016 voor het Nederlands elftal. De aanvaller van Ajax beleefde zijn vuurdoop in een vriendschappelijk duel met Ierland (1-1). De rechtsbuiten hoort bij de selectie van het Nederlands elftal van Louis van Gaal voor het WK in Qatar.

Vriendin Steven Berghuis

Berghuis is gelukkig in de liefde. Hij heeft een relatie met Nadine Bamberger, de dochter van Lesley Bamberger. De schoonvader van Steven Berghuis is de eigenaar van Kroonenberg Groep (en geldschieter van Almere City FC). D aanvalle is bovendien zelf vader: op 21 februari 2019 werd hun eerste dochter Joy geboren. Het is onduidelijk hoelang de twee al een relatie hebben. 

Feyenoord-doelman vertrekt