Steven Berghuis: alles over de aanvaller van Ajax

Steven Berghuis is een van de gevestigde namen bij Ajax. Maar wie is deze aanvaller, heeft hij een relatie en wat is hij waard?

Steven Berghuis, wat moet je weten over zijn privéleven?

Voordat de carrière van de Ajacied in beeld wordt gebracht, komt zijn privéleven eerst aan bod. Waar komt de aanvaller vandaan en heeft hij een relatie?

Wanneer is Steven Berghuis geboren?

De aanvaller is op 19 december 1991 geboren in Apeldoorn

Hoe oud is Steven Berghuis?

Geboren op 19 december 1991 is de aanvaller nu 32 jaar oud

Wat is de afkomst van Steven Berghuis?

De Nederlander heeft geen roots elders. Frank Berghuis is overigens de vader van Steven en heeft vroeger op hoog niveau gevoetbald. Berghuis senior stond in het verleden onder contract bij diverse topclubs, zoals PSV en Galatasaray en FC Volendam. De voormalig profvoetballer heeft slechts één interland op zijn naam staan. De oud-aanvaller deed 58 minuten mee in de wedstrijd tegen Brazilië op 20 december 1989. Oranje verloor dat duel overigens met 0-1.

(Tekst gaat verder onder de afbeelding)

Heeft Steven Berghuis broers of zussen?

Naast zijn vader, is ook broer Tristan actief in het voetbal. Zo doorwandelde Tristan Berghuis de jeugdselecties van Oranje, waar hij zelfs aanvoerder was, had hij proefperiodes in Engeland bij Chelsea en Tottenham. Tussen 2012 en 2016 liep de voormalige aanvallende middenvelder ook nog rond in de jeugd van PSV, Vitesse en PEC Zwolle. Tot een doorbraak als voetballer kwam het nooit. Berghuis is sinds 2018 werkzaam als (jeugd)trainer bij Go Ahead Eagles, net zoals zijn ouweheer. De familie Berghuis ademt dus voetbal. 

Heeft Steven Berghuis een vriendin?

De aanvaller is gelukkig in de liefde. Steven Berghuis heeft een relatie met Nadine Bamberger, de dochter van Lesley Bamberger. De schoonvader van Steven Berghuis is de eigenaar van Kroonenberg Groep (en geldschieter van Almere City FC). De aanvaller is bovendien vader. Op 21 februari 2019 werd hun eerste dochten geboren, genaamd Joy. In 2022 volgde dochter nummer twee; Lizzy.

Waar woont Steven Berghuis?

Berghuis kocht de miljoenenvilla van oud-trainer Henk ten Cate in Amstelveen over voor naar verluidt 4,5 miljoen euro.

Wat is het vermogen van Steven Berghuis?

Naar verluidt strijkt de aanvaller bij Ajax een jaarsalaris van 4 miljoen euro op. Het is niet bekend wat het volledige vermogen van Berghuis is, dat wel op 11 miljoen euro wordt geschat.

(Tekst gaat verder onder de post)

Hoe verloopt de spelerscarrière van Steven Berghuis?

Sterkhouder bij Ajax word je natuurlijk niet zomaar. Daarom een overzicht van hoe de carrière van Berghuis verloopt.

Voor welke clubs speelde Steven Berghuis?

De aanvaller begon zijn carrière als voetballertje in de jeugd van LAC Frisia 1883, WSV Apeldoorn, AGOVV (-2007), WSV Apeldoorn (2007-2008) en kwam daarna bij Go Ahead Eagles (2008-2009), FC Twente (2009-2011). Zijn profcarrière bracht hem bij de volgende clubs:

  • Ajax (2021–heden)
  • Feyenoord (2017–2021)
  • Watford (2015–2017)
  • AZ (2012–2015)
  • VVV-Venlo (2012)
  • FC Twente (2011–2012)

De aanvaller maakte zijn professionele debuut op 19 januari 2011 als speler van FC Twente in een met 5–0 gewonnen wedstrijd tegen Heracles Almelo.

Voor welke transfersom verhuisde Steven Berghuis van zijn vorige club naar zijn huidige club en wat is zijn huidige marktwaarde?

Ajax nam de aanvaller in 2021 voor 5,5 miljoen euro over van aartsrivaal. Met nog een doorlopend contract tot 2025 wordt de marktwaarde van Berghuis in mei 2024 geschat op 6 miljoen euro. 

Welke prijzen heeft Steven Berghuis tot nu toe gewonnen?

De aanvaller heeft in zijn carrière al de volgende prijzen gewonnen:

FC Twente

  • Johan Cruijff Schaal: 2011

AZ

  • KNVB Beker: 2012/13

Feyenoord

  • Kampioenschap Eredivisie: 2016/17
  • KNVB Beker: 2017/18
  • Johan Cruijff Schaal: 2017, 2018

Ajax

  • Kampioenschap Eredivisie: 2021/22

Daarnaast kroonde hij zich in het seizoen 2019/20 met vijftien doelpunten als gedeeld topscorer van de Eredivisie. Deze titel krijg hij ook in de KNVB Beker van dat seizoen, toen hij vier keer trefzeker was.

(Tekst gaat verder onder de video)

Is Steven Berghuis ook international?

Zijn debuut voor het Nederlands elftal volgde op 27 mei 2016, in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Ierland (1-1). Met zijn debuut werd hij de negende Oranje-international in de geschiedenis wiens vader ook in het Nederlands elftal speelde. Met Oranje was hij actief op het EK 2021 en WK 2022.

Heeft Steven Berghuis een loopbaan/andere activiteiten naast het voetbal?

Het is niet bekend of de aanvaller naast zijn spelerscarrière nog andere dingen doet.

Is Steven Berghuis actief op sociale media?

Hij is actief op Instagram @stevenberghuis. Op zijn sociale media plaatst de aanvaller vaak foto's van zijn momenten in het voetbal, maar ook enkele dingen uit zijn privéleven.

Welk bijzonder record heeft Steven Berghuis?

In zijn carrière speelde Berghuis al voor vijf verschillende ploegen in de Eredivisie: FC Twente, VVV-Venlo, AZ, Feyenoord en zijn huidige werkgever Ajax.  Berghuis wist al tegen 25 van de 28 Eredivisie-clubs waar hij tegen speelde te scoren. Alleen Feyenoord mist nog in het bijzondere rijtje. De meeste doelpunten maakte Berghuis tegen PEC Zwolle, Willem II, RKC en Fortuna Sittard (9). Top-5 momenten dat Berghuis de weg kwijt was.

Wellenreuther pakt 50 jaar record
Duurste Nederlandse voetballers