Top 5 momenten dat Berghuis de weg kwijt was

Steven Berghuis maakt dit seizoen veel indruk met zijn goede spel, maar dat wordt soms overschaduwd door zijn gedrag. De vleugelaanvaller kan zich niet altijd beheersen.

De aanvoerder van Feyenoorder misdraagt zich af en toe met een vreemde actie. Dit zijn de vijf momenten dat Berghuis de weg kwijt was.

5. Steven Berghuis schiet bal richting publiek

Ajax en Feyenoord stonden op 2 april 2017 tegenover elkaar in de Johan Cruijff Arena. Berghuis wilde in de 30ste minuut een corner nemen. Toen hij op weg was naar de hoek van het veld, gooide een supporter een bal in de richting van de buitenspeler.

Berghuis reageerde geïrriteerd en schoot de bal terug richting de tribune. Vervolgens wonden het publiek en spelers van Ajax zich op. De 29-jarige aanvaller ontving even later een gele kaart van scheidsrechter Björn Kuipers.

Bekijk hier het moment vanaf minuut 2.53 (TEKST GAAT VERDER ONDER DE VIDEO)

4. 'Klap' van Willem Janssen

In het seizoen 2018/19 bracht FC Utrecht een bezoek aan Rotterdam voor de ontmoeting met Feyenoord. Utrecht-aanvoerder Willem Janssen won een duel van Berghuis. Het spel ging verder en er leek weinig aan de hand, totdat Berghuis ineens op de grond viel.

Berghuis stortte ter aarde en het leek alsof hij hard werd geraakt door Janssen. Op de beelden die later te zien waren, bleek er weinig aan de hand. Janssen gaf een zacht tikje op het achterhoofd van de oud-speler van onder meer AZ en FC Twente.

Zie hier de actie tegen FC Utrecht vanaf minuut 9.53 (TEKST GAAT VERDER ONDER DE VIDEO)

3. Rode kaart tegen SC Heerenveen in KNVB beker

Feyenoord reisde dit seizoen af naar Friesland voor de wedstrijd in de kwartfinale van de TOTO KNVB Beker. De Rotterdammers stevenden met een 3-1 voorsprong af op de halve finale.

Op een gegeven moment kreeg Berghuis zijn tweede gele kaart, waardoor Feyenoord nog maar met tien man op het veld stond. SC Heerenveen draaide de achterstand om en won de wedstrijd uiteindelijk met 4-3.

Beleef nogmaals het bizarre slot van deze wedstrijd vanaf minuut 5.17 (TEKST GAAT VERDER ONDER DE VIDEO)

2. Berghuis maakt ruzie met teamgenoot Sven van Beek

Berghuis kan zich niet alleen moeilijk beheersen in wedstrijden. De rechtsbuiten krijgt het tijdens trainingen ook weleens aan de stok met zijn teamgenoten.

Zo'n twee jaar geleden brak er een opstootje uit tussen Berghuis en verdediger Sven van Beek. Het tweetal werd door verschillende teamgenoten uit elkaar gehouden.

Zie hier de ruzie op de training (TEKST GAAT VERDER ONDER DE VIDEO)

1. Stevige tackle op Maximilian Wittek

Zondag 25 april stond de wedstrijd tussen Feyenoord en Vitesse in de Eredivisie op het programma. Een belangrijk duel in de strijd om plek vier, een positie die aan het einde van het seizoen recht geeft op deelname aan Europees voetbal.

Berghuis kreeg een kwartier voor tijd een rode kaart na een harde tackle op Maximilian Wittek. De vleugelaanvaller is voor drie wedstrijden geschorst, waarvan één voorwaardelijk. Berghuis mist daardoor De Klassieker op 9 mei