Het EK 2024 nadert; zo ziet het programma van Oranje eruit

Tussen 14 juni en 14 juli wordt het EK Voetbal 2024 gespeeld in Duitsland. Het Nederlands elftal is ook onderdeel van het deelnemersveld en in aanloop naar het eindtoernooi staan al de nodige wedstrijden op het programma. Wij zetten ze voor je op een rij!

Oranje plaatst zich voor EK 2024

In een kwalificatiepoule met Gibraltar, Ierland, Griekenland en Frankrijk eindigde Oranje als tweede in groep B. De ploeg van bondscoach Ronald Koeman verzamelde achttien punten in acht duels en eindigde daardoor op vier punten afstand van groepswinnaar Frankrijk. Van de Fransen werd niet gewonnen, maar twee zeges op de andere drie groepsgenoten boden uitkomst.

Oefeninterlands in aanloop naar Europees Kampioenschap

Het oefenprogramma is inmiddels ook compleet. Op 22 maart nemen de Oranje Leeuwen het op tegen Schotland in de Johan Cruijff ArenA. Vier dagen later reist Nederland af naar de gastheer van het Europese eindtoernooi en speelt het tegen Duitsland.

Deze twee landenteams zijn onlangs gepubliceerd en het betreffen twee thuiswedstrijden voor het Nederlands elftal. Op 6 juni meldt Canada zich in Rotterdam-Zuid voor een oefeninterland in De Kuip en datzelfde stadion vormt het decor voor de uitwedstrijd. Daarin is IJsland de opponent.

Loting van Nederlands elftal

In een groep van vier gaat Nederland uitmaken welke ploegen zich plaatsen voor de volgende ronde van het Europese toernooi. Er is echter nog één tegenstander onbekend, omdat deze nog onbekende ploeg zich via de play-offs moet plaatsen. Frankrijk en Oostenrijk staan al vast en de laatste plek in groep D wordt ingevuld door Polen/Wales/Estland/Finland. 

Ronald Koeman maakt voorselectie bekend

Onlangs maakte Ronald Koeman zijn Nederlands elftal-selectie naar buiten voor de komende twee interlands en daar zaten een aantal nieuwe namen tussen. Quinten Timber, uitgegroeid tot één van de steunpilaren bij Feyenoord, debuteert namelijk in deze lijst met namen. 

Frenkie de Jong raakte in het competitieduel tegen Athletic Bilbao geblesseerd en werd door Spaanse media vastgelegd met krukken. Het is onduidelijk wanneer de Oranje-international weer aan spelen toe kan komen. Tijdens de vorige interlandperiode werd het Nederlands elftal ook geconfronteerd met een hoop blessuregevallen.