Excelsior grijpt naast bizarre comeback: NAC keert terug in Eredivisie

NAC Breda heeft op zondagavond promotie naar de Eredivisie afgedwongen dankzij een 6-7 overwinning over twee wedstrijden tegen Excelsior. The Yellow Army verloor wel met 4-1 in Rotterdam, maar zorgde er over het tweeluik voor dat het doek voor de Rotterdamse tegenstanders valt.

Bizarre eerste helft in de play-offs

Excelsior moest vandaag wel met al het zware geschut komen, omdat er vorige keer met 6-2 werd verloren in Breda. De beginfase stelde daarom ook zeker niet teleur. Dankzij twee doelpunten van Troy Parrott en een eigen doelpunt van Boy Kemper gingen de Rotterdammers met een 3-0 voorsprong aan de thee en roken ze de handhaving bij Excelsior.

Parrott pakt door, maar NAC vecht terug via Staring

In de tweede helft was het weer Excelsior dat de overhand had, maar dit leverde ze minder goals op dan in de eerste 45 minuten. Parrott was weer goud waard en maakte zijn hattrick compleet in de veertigste minuut. Acht minuten later was het Casper Staring die ervoor zorgde dat NAC door het oog van de naald kon kruipen.

Wat volgde, waren een behoorlijke hoeveelheid kansen voor de thuisploeg uit Rotterdam, maar NAC hield zich goed staande tot de laatste secondes van de play-offs-kraker. De club uit Breda keert na een afwezigheid van vijf jaar terug op het hoogste niveau van Nederland. Excelsior daalt af naar de Keuken Kampioen Divisie. Dit leverde ook mooie emotionele beelden op.