Mulder noemt beste Nederlandse speler in het buitenland: ‘Waanzinnig’

Youri Mulder heeft zich in Rondo van Ziggo Sport uitgesproken over wie de beste Nederlandse speler in het buitenland was afgelopen seizoen. Volgens de analist is Teun Koopmeiners de speler die de meeste indruk maakte. 

Mulder over Koopmeiners 

Koopmeiners speelde een sleutelrol in het sterke seizoen van Atalanta, waar de Europa League werd gewonnen. “Voor mij is Koopmeiners absoluut de beste Nederlander in het buitenland”, vertelt Mulder. Voor mij is hij de beste Nederlandse middenvelder op het moment zelfs. Tijjani Reijnders heeft ook een geweldig eerste seizoen gehad in het buitenland, maar Koopmeiners, met dertien goals en veel assists, was waanzinnig."

(Tekst gaat verder onder de video)

Koopmeiners naar Juventus 

Juventus lijkt de nieuwe werkgever te gaan worden voor Teun Koopmeiners. Mulder geeft Koopmeiners advies om niet te tekenen. “Daar moet hij nooit naartoe gaan. Dan kun je beter bij Atalanta blijven. Dat is een veel beter elftal.” De middenvelder wordt al geruime tijd gelinkt aan de Italiaanse grootmacht en kan na het EK zijn transfer gaan maken. Hij voegt zich hiermee bij een bijzonder rijtje Nederlanders die ook het shirt van Juventus droegen.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers