Nederlander bekroond: dit is het Champions League Team of the Season

De UEFA heeft het beste elftal van dit Champions League-seizoen onthuld. Tussen de elf spelers is er plek voor één Nederlander. Daarnaast werd Vinícius Júnior door de voetbalorganisatie verkozen tot beste speler van dit seizoen.

In het beste elftal van dit seizoen is er met name plek voor speler van winnaar Real Madrid en verliezend finalist Borussia Dortmund. Zo is er tussen de palen plek voor Gregor Kobel. In de verdediging mogen ook teamgenoten Mats Hummels en Ian Maatsen zich melden. De laatste speler van Dortmund in het TOTS is Marcel Sabitzer. Voor Maatsen en Hummels is het een extra mooie erkenning voor hun seizoen. Beide spelers werden ondanks hun sterke prestaties dit jaar niet opgeroepen om met Nederland en Duitsland naar het EK te gaan. 

Ian Maatsen in actie voor Borussia Dortmund
Ian Maatsen in actie voor Borussia Dortmund

Met vier spelers is Real Madrid dit seizoen hofleverancier van het TOTS. In de verdediging is er plek voor Antonio Rüdiger en Dani Carvajal. Met zijn verkiezing tot beste speler van het seizoen spant Vinícius de troon in het elftal, waarin ook Jude Bellingham is opgenomen. Op de drie overgebleven posities is er erkenning voor Vitinha (Paris Saint-Germain), Phill Foden (Manchester City) en gedeeld topscorer Harry Kane (Bayern München). De Engelsman wist dit seizoen acht keer het net te vinden.

Feyenoord-doelman vertrekt