Frenkie de Jong boos om alle leugens: "Schaam je"

Frenkie de Jong uitte in aanloop naar het Champions League-duel met Napoli zijn ongenoegen over de berichtgeving in de Spaanse pers. De middenvelder ontkent de aanhoudende geruchten dat hij FC Barcelona wil verlaten en hij uit zijn frustratie over de verspreiding van onwaarheden.

Tijdens de persconferentie voorafgaand aan de Champions League-wedstrijd tegen Napoli, reageerde De Jong geïrriteerd op de aanhoudende speculaties over zijn toekomst. De 26-jarige middenvelder is boos over de onjuiste berichtgeving en vraagt zich af waarom er leugens worden verspreid.

Frenkie de Jong boos om alle leugens: "Schaam je"

Frenkie de Jong boos op pers

 "Ik ben boos op wat de pers in het algemeen over mij schrijft, er komen veel dingen naar buiten die niet waar zijn. Ik kan het niet begrijpen. Jullie schrijven dingen die niet waar zijn. Ik begrijp niet dat jullie je niet schamen."

"Jullie praten veel over mijn contract, situatie en salaris... het zijn een hoop leugens. Jullie zeggen dat ik ongeveer 40 miljoen euro verdien... Dat is heel ver verwijderd van de realiteit."

Verhalen over vermeend vertrek kloppen niet

De Oranje-international benadrukt dat de verhalen over zijn vermeende vertrek bij Barcelona niet kloppen en dat hij juist erg gelukkig is bij de club. De Jong, die nog meer dan twee jaar onder contract staat bij Barcelona, benadrukt zijn toewijding aan de club en zijn wens om nog vele jaren voor hen te spelen.

 "Het is niet waar. Ik ben erg gelukkig bij Barça, het is de club van mijn dromen en ik hoop hier nog vele jaren te blijven spelen."

Spaanse media verspreiden leugens

De Jong uit ook kritiek op de Spaanse media die regelmatig negatief over hem berichten, en benadrukt dat kritiek op zijn spel acceptabel is, maar dat het verspreiden van leugens onaanvaardbaar is.

"Als iemand vindt dat ik slecht speel  mag de pers dat schrijven, want iedereen mag zijn mening hebben, maar de leugens... die moet je voor je houden."