Deze oud-spelers van PSV zijn transfervrij op te pikken

Het is vooralsnog alleen maar zonneschijn in Eindhoven en omstreken, waar op vrijwel alle fronten de zaakjes goed op orde zijn. De komst van Peter Bosz bracht mooi voetbal met zich mee en jonge talenten blinken uit binnen de lijnen. Welke oudgedienden kunnen weer in de armen gesloten worden?

De transferwindow is voorbij. Mochten de Eindhovenaren toch nog een vervanging zoeken, dan zijn dit opties die wellicht van toevoeging zijn in het huidige PSV. 

Welke voormalig PSV-spelers zijn transfervrij op te pikken?

Memphis Depay

Na avonturen bij Manchester United, Olympique Lyon, FC Barcelona en Atlético Madrid zit Memphis Depay na het EK 2024 zonder club. Wie pikt topschutter van Oranje op? Een terugkeer naar de Eredivisie zit er in ieder geval niet in voor Depay, zo gaf hij zelf al aan.

Anwar El Ghazi

Eén van die namen is Anwar El Ghazi. In de transferzomer van 2022 werd de vleugelaanvaller voor 2,5 miljoen euro overgenomen van Aston Villa. Onder Ruud van Nistelrooij speelde hij 33 duels en daarin scoorde hij negen doelpunten en gaf hij twee assists. De komst van Peter Bosz betekende destijds een gebrek aan perspectief op speelminuten, waardoor hij besloot zijn geluk elders te zoeken. Dat leek FSV Mainz te worden, maar na een bericht op zijn social media over de oorlog tussen Hamas en Israël werd hij ontslagen door de Duitse club.

Mohamed Ihattaren

Het ooit zo grote talent is ook nog altijd niet voorzien van een club. Mohamed Ihattaren begon in de jeugd van SV Houten en maakte de overstap naar PSV, waar hij in de jeugdopleiding jarenlang als aanstormend talent gezien werd. Op zestienjarige leeftijd, tijdens de thuiswedstrijd tegen FC Groningen, maakte hij zijn officiële debuut voor de Brabantse club. Zijn verhaal is helaas bekend, want na het overlijden van zijn vader ging het bergafwaarts met de middenvelder.

Dat leidde in 2021 tot een breuk tussen de Eindhovenaren en hem, maar Juventus bood uitkomst. Zij besloten hem direct uit te lenen aan UC Sampdoria, waar hij nauwelijks gesignaleerd is. Ajax deed ook een poging en die bleek ook al snel tevergeefs. Een bijzondere gang van zaken in Turkije bracht hem uiteindelijk bij Slavia Praag, maar ook daar hield de samenwerking niet lang stand.

Joshua Brenet

Joshua Brenet is ook nog altijd clubloos, nadat hij stormachtig vertrok bij FC Twente. De Tukkers hadden hem ontslagen. De vleugelverdediger werd namelijk veroordeeld tot een maand cel, nadat hij twee keer was gepakt voor het rijden zonder rijbewijs. Brenet speelde 150 wedstrijden in het rood-wit van PSV en vertrok in 2018 naar TSG Hofffenheim. Op huurbasis speelde hij nog voor Vitesse, maar vervolgens besloot FC Twente transfervrij toe te slaan. Hij is opnieuw gratis op te pikken en kan als mogelijke opvolger van Jordan Teze of back-up gelden bij de landskampioen.

Patrick van Aanholt

Hij werd onlangs nog uitgezwaaid door PSV, maar ook Patrick van Aanholt heeft nog geen nieuwe uitdaging gevonden. Het Turkse Galatasaray stalde hem in de Eredivisie bij PSV, waar hij uiteindelijk nog één seizoen langer bleef dan vooraf gepland. In het laatste seizoen speelde de Nederlander echter weinig en besloot Peter Bosz om hem na afloop van het seizoen te bedanken voor bewezen diensten. Ook hij zal ongetwijfeld de blessuregolf in de Brabantse defensie volgen, biedt hij toch weer uitkomst?

Oud-spelers van PSV zonder club

Naast de bovenstaande spelers, zit ook oud-doelman Eloy Room zonder club. Samen met de elf andere namen vorm hij een bijzonder rijtje:

  • Anwar El Ghazi
  • Memphis Depay
  • Kevin Strootman
  • Marco van Ginkel
  • Erik Pieters
  • Jeffrey Bruma
  • Mo Ihattaren
  • Joshua Brenet
  • Patrick van Aanholt
  • Florian Jozefzoon

Lees hier het laatste transfernieuws van PSV.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers