Alles over voetbal op de Olympische Spelen 2024: deelnemers en meer

De voetbalzomer is nog lang niet af. Na het EK 2024 en de Copa América starten straks ook nog Olympische Spelen, waar ook gevoetbald wordt. Voetbalflitsen zet alles wat je moet weten over het voetbaltoernooi op een rijtje!

Tussen 26 juli en 11 augustus is Parijs het hoofddecor van de Olympische Spelen 2024.

Is er voetbal op de Olympische Spelen?

Voetbal is al sinds 1900 een onderdeel op de Olympische Spelen en wordt sinds 1908 officieel als olympische sport gezien. In 1996 is er ook vrouwenvoetbal op de Olympische Spelen. De Verenigde Staten is met acht plakken, waaronder vier keer goud, de recordhouder van het onderdeel.

Hoeveel teams voetbal Olympische Spelen 2024?

In totaal doen er zestien landen mee aan voetbal op de Olympische Spelen bij de mannen. Voor vrouwen zijn er twaalf deelnemende landen.

Doet het Nederlands elftal mee aan de Olympische Spelen?

Het Nederlands elftal doet niet mee aan de Olympische Spelen van 2024. De laatste keer dat dit het geval was, was in 2008. In totaal was Nederland er acht keer bij op de Olympische Spelen.

Hoe werkt voetbal op Olympische Spelen?

Bij de mannen mogen landen teams samenstellen met spelers met een leeftijd van Onder 23, met uitzondering van drie spelers. Bij de vrouwen is dit niet het geval. Zoals bij reguliere toernooien spelen teams wedstrijden van 90 minuten.

Wanneer is er voetbal op Olympische Spelen van 2024?

Tussen 24 juli en 10 augustus is er voetbal op de Olympische Spelen van 2024 in Parijs.

Welke landen doen mee aan het voetbal op de Olympische Spelen van 2024?

Bij de mannen doen Argentinië, de Dominicaanse Republiek, Egypte, Frankrijk, Guinee, Irak, Guinea, Israël, Japan, Mali, Marokko, Nieuw-Zeeland, Paraguay, Spanje, Oekraïne, de VS en Oezbekistan mee.

Bij de vrouwen voetballen Australië, Brazilië, Canada, Colombia, Frankrijk, Duitsland, Japan, Nieuw-Zeeland, Nigeria, Spanje, de VS en Zambia mee. Daarnaast kunnen zich nog drie landen plaatsen via een kwalificatie.

Feyenoord-doelman vertrekt