De top 10 Nederlandse transfers van de afgelopen transferzomer!

Het was weer een spectaculaire transferzomer. Zo hebben verschillende Nederlanders een mooie transfer gemaakt. Denk aan Joshua Zirkzee, Ian Maatsen en Mats Wiefer. Maar er waren meer Nederlanders die enigszins onopvallend een mooie transfer maakten!

Bij toekomstige toptransfers zal deze lijst aangevuld worden!

Teun Koopmeiners naar Juventus

Teun Koopmeiners heeft zijn overstap naar Juventus afgerond. De transferprijs bedraagt 52 miljoen euro, exclusief bonussen die kunnen oplopen tot zeven miljoen euro. Koopmeiners heeft een contract van vijf jaar bij Juventus ondertekend en zal naar verluidt vier miljoen euro per jaar verdienen.

Ian Maatsen naar Aston Villa

Na een succesvolle huurperiode bij Borussia Dortmund vertrok Ian Maatsen deze zomer definitief bij Chelsea. De linksachter voltooide een binnenlandse transfer en mag zich zo speler van Aston Villa noemen. De Engelse club had 44,5 miljoen over voor de EK-ganger, die geen speeltijd kreeg.

Joshua Zirkzee naar Manchester United

Lang leek Joshua Zirkzee de nieuwe spits van AC Milan te gaan worden, maar hij vertrok uiteindelijk naar Manchester United. De club van Erik ten Hag telde maar liefst 42,5 miljoen euro naar voor de oud-spits van Bologna. Sinds het EK in Duitsland mag Zirkzee zich ook international van Oranje noemen.

Mats Wieffer naar Brighton

Feyenoord verdiende deze zomer maar liefst 30 miljoen euro aan Mats Wieffer. De middenvelder, die het EK aan zich voorbij moest laten gaan door een blessure, vertrok naar Brighton

Thijs Dallinga naar Genoa

Als vervanger voor de naar Manchester United vertrokken Joshua Zrikzee, haalde Genoa in Thijs Dallinga een nieuwe spits in huis. De aanvaller kwam voor een bedrag van vijftien miljoen over van Toulouse.

Donny van de Beek naar Girona

Na vier tegenvallende jaren bij Manchester United, vertrok Donny van de Beek deze zomer naar Girona. De Spaanse stuntploeg moest slecht 500 duizend euro neertellen voor de aanvallende middenvelder. In 2020 verdiende Ajax nog 39 miljoen euro aan Van de Beek. In Manchester lukte het de 19-voudig international niet om door te breken. In de afgelopen jaren zocht Van de Beek al eens tijdelijk zijn geluk bij Everton en Eintracht Frankfurt.

Matthijs de Ligt naar Manchester United

Erik ten Hag haalde in Matthijs de Ligt de volgende Nederlander en oud-Ajacied naar Old Trafford. De verdediger kwam voor 45 miljoen euro over van Bayern München. Na avonturen in Duitsland en bij Juventus, wacht nu een periode bij de volgende Europese grootmacht voor De Ligt.

Crysencio Summerville naar West Ham United

Na een succesvolle periode bij Leeds United maakt Crysencio Summerville voor 29,3 miljoen de overstap naar West Ham United. De oud-aanvaller van Feyenoord mag nu zijn voeten laten spreken in de Premier League, waar hij diverse landgenoten zal tegenkomen. Dit zijn alle Nederlanders in de Premier League.

Jordan Teze naar AS Monaco

Op 20 augustus kwam er een einde aan de transfersoap rond Jordan Teze. De verdediger vertrok voor tien miljoen euro van PSV naar de Ligue 1 en trad zo in de voetsporen van Nederlanders bij AS Monaco.

10 duurste Nederlandse transfers zomer 2024/25

Terwijl de zomerse transfermarkt in volle gang is, hebben enkele Nederlandse voetballers al een toptransfer te pakken:

  1. Teun Koopmeiners van Atalanta naar Juventus voor 54,7 miljoen
  2. Matthijs de Ligt van Bayern München naar Manchester United voor 45 mln
  3. Ian Maatsen van Chelsea naar Aston Villa voor 44,5 mln
  4. Joshua Zirkzee van FC Bologna naar Manchester United voor 42,5 mln
  5. Mats Wieffer van Feyenoord naar Brighton & Hove Albion voor 32 mln
  6. Crysencio Summerville van Leeds United naar West Ham United voor 29,3 mln
  7. Sepp van den Berg van Liverpool naar Brentford voor 23,6 mln
  8. Steven Bergwijn van Ajax naar Al-Ittihad voor 21 mln
  9. Lutsharel Geertruida van Feyenoord naar RB Leipzig voor 20 mln
  10. Thijs Dallinga van FC Toulouse naar FC Bologna voor 15 mln

Andere Nederlanders zijn juist nog transfervrij deze zomer en kunnen transfervrij wisselen van club.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers