Wieffer naar Brighton: zo verliep de transfer van Feyenoord

Feyenoord heeft afscheid genomen van Mats Wieffer. De middenvelder vertrekt naar Brighton & Hove Albion FC. Dit is alles wat je moet weten over zijn transfer naar de Premier League.

Wat speelt er rond Mats Wieffer?

Mats Wieffer mag zich officieel speler van Brighton & Hove Albion FC. De Engelse stuntploeg was wekenlang in onderhandeling met Feyenoord over een transfer en is 6 juli wereldkundig gemaakt: een recordtransfer voor de Rotterdammers.

Hoeveel krijgt Feyenoord voor Mats Wieffer?

De clubs hebben een mondeling akkoord over een mogelijke transfer van Wieffer. Brighton zou een bedrag van 30 miljoen euro met forse bonussen gemoeid hebben in de deal. Het eerste bod werd afgeslagen, waarna er nog enkele biedingen volgden. In de bekendmaking sprak Feyenoord voor een uitgaand recordbedrag voor de middenvelder.

Hoeveel is Mats Wieffer waard?

De transferwaarde van Mats Wieffer wordt op mei 2024 geschat op dertig miljoen euro. Het is de hoogst geschatte waarde van de middenvelder.

Hoeveel betaalde Feyenoord voor Mats Wieffer?

In de zomer van 2022 betaalde Feyenoord slechts een bedrag van 575 duizend euro voor Mats Wieffer. De middenvelder kwam over van stadsgenoot Excelsior. Wieffer begon zijn spelerscarrière in de jeugd van FC Twente.

Had Excelsior een doorverkooppercentage op Wieffer?

Bij de transfer moet Feyenoord een deel van de opbrengst afstaan aan Excelsior. De club heeft een doorverkooppercentage van vijftien procent bedongen. In de zomer van 2022 nam Feyenoord Wieffer voor iets meer dan 500.000 euro over van Excelsior. 

Hoe zit het contract van Mats Wieffer in elkaar?

Met zijn transfer naar Brighton zette Mats Wieffer een krabbel onder een contract tot medio 2029. In mei 2023 tekende Wieffer bij Feyenoord nog een nieuw contract en bleef zo één jaar extra onder contract staan. Wieffer had nog een contract tot medio 2027 in Rotterdam-Zuid. 

Naar welke club vertrekt Wieffer?

Brighton & Hove Albion is de eerste club die concrete interesse toonde in Mats Wieffer. De Engelse club volgde de middenvelder al anderhalf jaar en was overtuigd van zijn kwaliteiten. Na enkele biedingen werd er een akkoord bereikt met de speler en diens club.

Welke clubs hadden nog meer interesse in Wieffer?

Naast Brighton dachten nog meer clubs aan Wieffer. De middenvelder genoot van belangstelling uit Engeland, Italië en Spanje. Zo zou Wieffer in ieder geval op de scoutingslijstjes van AC Milan, FC Barcelona, Atlético Madrid en Fulham staan. Met zijn vertrek naar Brighton komt Wieffer in de lijst van record uitgaande transfers van Feyenoord.

Feyenoord-doelman vertrekt