'Aston Villa slaat toch toe': dit speelt er rond Lutsharel Geertruida

Lutsharel Geertruida stond in concrete belangstelling van PSG, terwijl clubs uit de Premier League ook meekijken. Wat speelt er rond de verdediger van Feyenoord en vertrekt hij nog uit Rotterdam-Zuid?

Interesse uit de Premier League, Bundesliga en Ligue 1: Lutsharel Geertruida staat er goed op in de Europese topcompetities. Toch is een langer verblijf van de verdediger bij Feyenoord ook niet geheel ondenkbaar.

Update 27 aug: 'Aston Villa gaat Geertruida keuren'

Lutsharel Geertruida staat op het punt om voor een recordbedrag van Feyenoord naar Aston Villa te verhuizen. Volgens HITC is de transfer ter waarde van 41,5 miljoen euro bijna afgerond en zal de snel een medische keuring ondergaan in Birmingham.

Hoe zit het contract van Geertruida in elkaar?

Als sinds 2012 komt Lutsharel Geertruida uit voor Feyenoord. De verdediger kwam over uit de jeugd van Sparta en maakte in oktober 2017 zijn debuut in het eerste. In april 2023 zette Geertruida nog zijn krabbel onder een nieuw contract. Zo staat de verdediger nog tot medio 2025 onder contract bij Feyenoord.

Hoeveel is Lutsharel Geertruida waard?

Eind mei 2024 wordt de marktwaarde van Lutsharel Geertruida geschat op 32 miljoen euro. Zijn hoogste schatting was in oktober 2023. Destijds werd Geertruida op 35 miljoen euro geschat.

Wie melden zich al voor Lutsharel Geertruida?

''Paris Saint-Germain wil op persoonlijk vlak snel vooruitgang boeken voor Lutsharel Geertruida, omdat er ook interesse is van clubs uit de Premier League', zo wist Fabrizio Romano te melden. De transferexpert bracht eerder ook al de interesse van PSG de wereld in en wist dat de topclub door wil pakken. 

'Premier League lonkt voor Geertruida'

Geertruida kan er ook voor kiezen zijn carrière voort te zetten in Engeland. Journalist Ekrem Konur melde eerder al op X dat Tottenham Hotspur tevergeefs een contractvoorstel had gedaan. Later kwam daar ook nog eens Aston Villa als extra optie bij. Eerder dit jaar werd ook al bekend dat RB Leipzig de verdediger nog niet uit het hoofd heeft gezet.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers