Van Hooijdonk wil spits in actie zien: ‘Waarom neem je hem dan mee?'

Pierre van Hooijdonk heeft aan tafel bij NOS Studio Fusball gesproken over Joshua Zirkzee. Volgens de analist doet bondscoach Ronald Koeman er goed aan om hem speeltijd te geven. 

Van Hooijdonk en Mulder over Zirkzee

Volgens Van Hooijdonk is Weghorst de beste pinchitter. Youri Mulder vult aan. “Misschien is hij wel onze beste spits. Joshua Zirkzee heeft ook nog nooit voor het Nederlands elftal gespeeld.” Van Hooijdonk haakt in. “Maar ligt dat aan Zirkzee of aan de bondscoach? Hij is één van de grootste talenten uit de Serie A en gaat zometeen waarschijnlijk naar AC Milan voor tig miljoenen.” 

Van Hooijdonk over niveau Zirkzee

“Voor mij is het zo klaar als een klontje. Die jongen gaat ook zeker, na het toernooi, bij de allereerste interland die we bekijken, in de basis beginnen. Dit is kwalitatief echt topniveau.” Waarop Mulder weer inhaakt. “Ik denk niet dat Koeman hem er nu in gaat zetten.” Van Hooijdonk begrijpt dit niet. “Nee, maar waarom neem je hem dan mee? Neem je hem mee om samen uit te fietsen met zijn elfen?” 

John van 't Schip passeert Brobbey

John van 't Schip, die ook aan tafel zit, zou Joshua Zirkzee de spitspositie in het Nederlands elftal geven boven Brian Brobbey. De voormalige Ajax-trainer, die samenwerkte met Brobbey, is zeer te spreken over de prestaties van Zirkzee bij Bologna en zou hem in een voorhoede met Cody Gakpo en Jeremie Frimpong plaatsen. Van 't Schip legt zijn keuze uit: "Dat heeft meer te maken met zijn fysieke gesteldheid, met dat hij op dit moment niet helemaal fit. Als trainer kan je op dit moment meer bouwen op Zirkzee, dan op een Brobbey."

Feyenoord-doelman vertrekt