Politie redt Oranjefan na diefstal van telefoon met wedstrijdticket

Een Nederlandse supporter beleefde onlangs een vervelende ervaring in Leipzig, toen zijn telefoon met daarop zijn ticket voor de wedstrijd tegen Frankrijk werd gestolen. Dit meldt Voetbal International.

Nederlandse-fan weet wedstrijdticket veilig te stellen

De 53-jarige fan had zijn telefoon per ongeluk op een bankje op het centraal station laten liggen, waarna deze plotseling was verdwenen.  Dankzij camerabeelden kon de Duitse politie zien dat een andere man de telefoon had gestolen. Met behulp van de dochter van de 53-jarige fan, kon het toestel getraceerd worden, en werd er ontdekt dat deze inmiddels 100 kilometer verderop, in het Duitse Finsterwalde was beland. Met deze informatie wist de politie de dief te arresteren en de telefoon terug te sturen naar Leipzig met een regionale trein. De fan kreeg zijn toestel net op tijd terug om de wedstrijd van Oranje in het stadion bij te wonen, waardoor het avontuur uiteindelijk goed afliep.

Beelden van mars Oranje-fans

Voorafgaand aan het doelpuntloze gelijkspel tussen Nederland en Frankrijk, lieten de Nederlandse fans zich volop zien in Leipzig. In een grote mars werd er naar het stadion gelopen.

Feyenoord-doelman vertrekt