Weghorst over zijn toekomst: 'Tuurlijk zijn er dingen die spelen'

Ajax-target Wout Weghorst sprak zondag tijdens het persmoment in de aanloop naar het duel tegen Oostenrijk over zijn toekomst. De aanvaller noemde geen namen en liet duidelijk blijken waar zijn focus ligt. 

Over een mogelijke transfer naar Ajax

Zoals ondertussen bekend is wil de Amsterdamse club Weghorst maar al te graag tekenen voor komend seizoen. Maar de spits van Oranje gaf weinig prijs: "Tuurlijk ben je met de toekomst bezig en tuurlijk zijn er dingen die spelen, maar dat is wel op de achtergrond.'' Een verslaggever stelde Weghorst de vraag wat hij er van zou vinden om voor Ajax te spelen, hierop kwam het volgende antwoord:  "Ik houd m'n focus nu op het Nederlands elftal. Er is al genoeg over gezegd en voor me ingevuld. Dat laat ik jullie doen."

Prioriteit van Weghorst is helder 

Weghorst had dit EK in de eerste pot tegen Polen een heldenrol. Voor hem telt er momenteel maar één ding: "De laatste maanden heb ik alles gedaan om in topvorm en om volledig gefocust te zijn op dit EK. Dan zou het wel gek zijn als ik met allerlei andere dingen bezig ben. Ik houd me focus vol op het toernooi. Daarna ben ik ervan overtuigd dat er iets heel moois komt."

Nederland speelt dinsdag 25 juni om 18.00 het laatste groepsduel tegen Oostenrijk, dit is hoe Oranje zich kan kwalificeren voor de achtste finale. 

Feyenoord-doelman vertrekt