Zo zeker is Nederland van een plek in de achtste finales op het EK

Na het doelpuntloze gelijkspel tegen Frankrijk is Nederland vrijwel zeker van een plek in de achtste finales van het EK. Oranje staat momenteel op vier punten in Groep D en kan in het slechtste geval als derde eindigen, wat waarschijnlijk genoeg is om door te gaan als een van de beste nummers drie. 

Hoe zeker is Oranje van een plek in de achtste finales op het EK?

Met vier punten is de kans erg groot dat Oranje als één van de beste nummers drie doorgaat, mocht het zo ver komen. Op de vorige twee EK's was dit aantal punten voldoende om door te gaan als nummer drie. De formatie van Ronald Koeman speelt nog tegen Oostenrijk en kan bij winst, en een beter doelsaldo dan Frankrijk, zelfs als groepswinnaar eindigen. Polen kan Nederland niet meer inhalen, wat de kwalificatiekansen verder versterkt. Bekijk hier wanneer Oranje in de achtste finales kan aantreden.

Wat als Nederland en Frankrijk op een gelijk puntenaantal eindigen?

Eindigen Nederland en Frankrijk in de groepsfase van het EK 2024 met hetzelfde aantal punten én een exact even doelsaldo, dan moet de UEFA aan de slag. Zo zal de voetbalorganisatie kijken naar het aantal gele en rode kaarten van beide landen. Is dit óók hetzelfde, dan wordt er gekeken naar de kwalificatie. Hierin eindigde Nederland (18 punten) onder Frankrijk (20 punten).  

Feyenoord-doelman vertrekt