Wisselende reacties na 0-0 gelijkspel: 'Salonremise'

Nederland heeft met 0-0 gelijkgespeeld tegen Frankrijk. Na afloop van de wedstrijd zijn de reacties wisselend. Zo vieren enkele Oranje-fans een punt, terwijl analisten teleurgesteld zijn.

Van der Vaart en Van Hooijdonk teleurgesteld

Na de wedstrijd bij de NOS lieten Van der Vaart en Van Hooijdonk hun teleurstelling duidelijk blijken. "Uiteindelijk is dit wel een teleurstellende wedstrijd, vind ik," aldus Van der Vaart. "Het begin was mooi, maar op het einde leek het wel op een soort salonremise. Het was niet eens een schaakspel, maar eerder: we zijn allemaal blij met een punt, we laten het hierbij. Dat vind ik wel jammer aan deze opzet, waar nu drie landen doorgaan."

"Heb aanvallend niks gezien"

Van Hooijdonk deelde de mening van Van der Vaart: "Het punt is heel belangrijk, dat begrijp ik erg goed. Maar ik heb aanvallend helemaal niks van het Nederlands elftal gezien. Er waren veel te weinig dingen waar je echt op voort kunt borduren. Ik vind het een teleurstellende wedstrijd. Op een gegeven moment kun je zeggen: we hebben het goed gedaan, maar je verwacht ook iets aanvallends. Maar in de tweede helft hebben we de bal 86 keer naar elkaar gespeeld in de achterste lijn, zonder enige poging om echt naar voren te gaan."

Bekijk hier de cijfers van Oranje.

Feyenoord-doelman vertrekt