Wedstrijdverslag: Weghorst de reddende engel bij inspiratieloos Oranje tegen Polen

De eerste wedstrijd in de groepsfase van het Nederlands elftal tegen Polen zit erop. Nederland, dat niet echt wist te overtuigen tijdens de eerste wedstrijd van het EK, wist deze toch winnend af te sluiten door doelpunten van Cody Gakpo en Wout Weghorst.

Eerste helft

Nederland begon erg sterk aan de wedstrijd. Er werd veel druk gezet en Polen kwam er maar lastig uit. Het Nederlands elftal wist een paar kansen te creëren, maar kon er niet één omzetten in een doelpunt.

Een kwartier na het beginsignaal van de scheidsrechter kreeg Polen een hoekschop nadat Jerdy Schouten deze ongelukkig weggaf. Spits Adam Buksa, die mocht spelen doordat Lewandowski geblesseerd is, was als eerste bij de bal en kopte deze goed binnen.

Oranje, dat het eerste kwartier de betere partij was, keek nu tegen een achterstand aan en moest hard aan de bak om dit om te keren. Het kreeg nog een paar grote kansen die niet benut werden. In de 29e minuut is het echter wel raak voor Nederland. Nathan Aké speelt de bal naar Cody Gakpo die vanaf buiten de zestien uithaalt. Gakpo ziet zijn bal van richting veranderen en achter de doelman van Polen eindigen.

Nederland krijgt middels Cody Gakpo en Memphis Depay nog een aantal kansen in de eerste helft maar weet deze niet te verzilveren.

Tweede helft

In de tweede helft gaat Nederland verder waar het de eerste helft mee begonnen was en dat is het creëren van kansen. Toch weet Nederland vaak niet dicht bij een doelpunt te komen.

Pas tien minuten voor het einde weet Nederland de voorsprong te pakken tegen Polen. Nathan Aké was opnieuw erg belangrijk Hij speelt de bal de zestien in en Wout Weghorst is het snelst bij de bal en haalt verwoestend uit in de linker onderhoek. Doelman Wojciech Szczesny is kansloos bij de poging van Weghorst.

Polen kwam nog een paar keer dicht bij de gelijkmaker. Gelukkig stond Bart Verbruggen goed te keepen en wist de voorsprong voor Nederland te behouden. De eerste drie punten zijn binnen en Nederland kan zich gaan opmaken voor een lastige wedstrijd tegen favoriet Frankrijk.

Bekijk hier de samenvatting van Polen - Nederland 

Feyenoord-doelman vertrekt