Prachtige beelden uit Hamburg: "En wie niet springt die is een Pool"

De eerste EK-wedstrijd tegen Polen staat voor de deur. In het Volksparkstadion in Hamburg gaat Oranje er alles aan doen om eindelijk weer een keer een toernooi te winnen, net als in 1988. Toen won het Nederlands elftal in Duitsland het Europese hoofdtoernooi. Duitsland lijkt dus goede grond te zijn voor Nederland. De fans hebben er in ieder geval vertrouwen in en vertrekken massaal naar de oosterburen toe. 

Eindelijk weer naar een toernooi toe

Na het missen van het EK in 2016 en het WK in 2018, kon Nederland eindelijk weer naar een eindtoernooi in 2021. Door het coronavirus konden de fans alleen niet masaal de Oranje Leeuwen supporten. Ook tijdens het WK was de opkomst laag, in verband met Qatar en zijn mensenrechten. 

Nu in 2024 is er eindelijk weer een 'normaal' toernooi. De buren uit Duitsland organiseren het, dus het is ook nog is lekker dichtbij huis. Er zijn zo'n vijftien duizend kaarten verkocht voor de eerste wedstrijd, maar Hamburg stroomt vol met ongeveer vijftigduizend Oranje-fans. Dat levert prachtige beelden op. 

Alles over het EK 2024 in Duitsland

Het Europees Kampioenschap voetbal van 2024 wordt gehouden in buurland Duitsland. Er staat een mooi programma voor de deur. Lees hier alles rondom het EK en hier alle updates rondom Oranje

Feyenoord-doelman vertrekt