Van der Vaart hoopt op verrassing: “Met Wijnaldum meer aansluiting”

Rafael van der Vaart kijkt met veel belangstelling uit naar de bekendmaking van de basisformatie van het Nederlands elftal tegen Polen. Hij is vooral benieuwd of Georginio Wijnaldum aan de aftrap verschijnt.

Het duel vangt op zondag 16 juni om 15:00 uur aan en in principe wordt Jerdy Schouten gezien als ideale vervanger van Teun Koopmeiners. De 109-voudig international betwijfelt of die keuze daadwerkelijk gemaakt gaat worden door bondscoach Ronald Koeman.

Van der Vaart is benieuwd naar keuze van Koeman

In zijn column voor De Telegraaf beschrijft hij het aanstaande dilemma voor Oranje. ‘Ik ben heel erg voor een nummer 10 die de aanval versterkt. Het zal nu waarschijnlijk een linie worden zoals tegen IJsland met Jerdy Schouten, Joey Veerman en Tijjani Reijnders. Maar dan mis je wel een speler die als nummer 10 aansluit in de zestien en kan scoren.’

Daarom noemt hij de veelbesproken Wijnaldum als mogelijke kandidaat voor een basisplaats. ‘Koeman zou ook zomaar voor een middenveld met Reijnders, Veerman en Wijnaldum kunnen kiezen. Dan speelt Reijnders meer op zijn eigen positie en heb je meer een nummer 10 met aansluiting naar de aanval.’ Hij deed eerder al een voorspelling over het Nederlandse succes op het EK.

Feyenoord-doelman vertrekt