Verraste Aké noemt persoonlijk EK-doel: “Heb de leeftijd en ervaring”

Nathan Aké is door Ronald Koeman benoemd tot vice-aanvoerder van het Nederlands elftal. De 29-jarige verdediger is door de bondscoach beloond voor zijn ontwikkeling in de afgelopen jaren en is volgens hem toe aan een volgende stap.

Aké verrast door beslissing van bondscoach Ronald Koeman

Dat lag niet in de lijn der verwachting van Aké, zo vertelt hij in gesprek met de NOS. "Ik was wel verrast. En trots en blij. Het is een eer. Ik zei: dankjewel. Ik hoop deze taak zo goed mogelijk uit te voeren." De benoeming werd hem vlak voor vertrek richting Duitsland te horen van de Nederlandse bondscoach

Hij ziet het zelf ook als beloning voor zijn sterke optredens in clubverband. "Ik ben de laatste jaren goed bezig. Bij Oranje ben ik belangrijk geworden en op de club heb ik veel gespeeld en prijzen gepakt. Dat heeft de trainer ook gezegd. Nu is het moment om deze stap te maken, vond hij. Nu kan ik deze rol aan. Ik heb de leeftijd en de ervaring. Ik denk dat het een goede stap is."

Nederlandse verdediger grijpt nieuwe rol met beide handen aan

Hij wil in de komende jaren zorgen dat zijn ontwikkeling niet stil komt te staan. "Hierin kan ik beter worden, mezelf ontwikkelen. Ook daarin wil ik belangrijk zijn." Zijn nieuwe rol neemt hij enorm serieus en samen met Virgil van Dijk bewaakt hij de positieve sfeer in het Oranje-kamp.  "Nu nog niet, maar in de loop van een toernooi kunnen er kleine irritaties ontstaan”, besluit hij in gesprek met de NOS. Johan Derksen verwacht dat het EK-avontuur niet lang duurt.

Feyenoord-doelman vertrekt