Strijdbare Koeman na harde dreun: "Je kunt hier oud mee worden"

Bartina Koeman heeft in gesprek met De Telegraaf verteld dat er opnieuw borstkanker bij haar is geconstateerd. Haar situatie is naar eigen zeggen stabiel en de partner van bondscoach Ronald Koeman is niet van plan om bij de pakken neer te gaan zitten.

In 2010 werd de familie Koeman voor het eerst geconfronteerd met de vreselijke ziekte. Destijds kwam er na een tijd van intensieve behandelingen, waaronder chemo en bestraling, goed nieuws en werd zij schoon verklaard.

Bartina Koeman opnieuw getroffen door borstkanker

"In 2018 kreeg ik last van mijn nek", vertelt Bartina openhartig aan de ochtendkrant. "Ik dacht aan een whiplash. Ik was op dat moment in Portugal en mijn arts daar zei: laat maar even een MRI-scan maken. Het bleek dat ik metastasis had: uitzaaiingen in de wervelkolom. Dat klinkt heel erg. Mensen denken dan vaak dat je meteen doodgaat. Maar het is goed te behandelen."

Familie Koeman strijdbaar na horen van slecht nieuws

De vrouw van de bondscoach besloot om naar buiten te treden met de constatering. Zodoende hoopt zij een voorbeeldfunctie te zijn voor anderen. "Mijn borstkanker is nu chronisch. Ik wil daar open over zijn, omdat ik hoop dat ik andere vrouwen met eenzelfde soort kanker daarmee misschien kan helpen.”

Er is gelukkig ook nog goed nieuws voor Bartina. "Er zijn wel vier, vijf planken met medicijnen. Je kunt hier oud mee worden. Dat geeft mij een fijn, positief gevoel. Ik maak me daar geen zorgen over. Als je reuma hebt, moet je ook je hele leven reumamedicijnen nemen”, zegt zij tot slot. Haar man Ronald zit volop in de voorbereiding op het EK en heeft nog niet gereageerd op het interview van zijn vrouw.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers