Alles over Oranje op het EK: wat moet je weten als fan in Dortmund?

Het Nederlands Elftal is actief op het EK 2024 in Duitsland. Mis niets over de prestaties van Oranje in aanloop naar en tijdens het Europees kampioenschap.

Wanneer speelt Nederland op het EK 2024?

Zondag 16 juni 2024 (Hamburg), 15.00 uur: Polen- Nederland (1-2)
Vrijdag 21 juni 2024 (Leipzig), 21.00 uur: Nederland - Frankrijk: 0-0
Dinsdag 25 juni (Berlijn), 18.00 uur: Nederland - Oostenrijk: 0-0
Dinsdag 2 juli (München), 18.00 uur: Nederland - Roemenië 0-3

Zaterdag 7 juli (Berlijn), 21.00 uur: Nederland - Turkije 2-1
Woensdag 10 juli (Dortmund) 21.00 uur: Nederland - Engeland

Hoeveel Oranje-fans bij Nederland - Engeland?

Supporters van het Nederlands elftal komen massaal naar Dortmund voor de halve finale van woensdagavond tegen Engeland op het EK. De KNVB verwacht, na overleg met de lokale autoriteiten, dat er tussen de 75.000 en 80.000 Nederlanders naar de Duitse stad zullen afreizen.

Wat is de capaciteit van het stadion bij Nederland - Engeland?

Voor de wedstrijd in het Signal Iduna Park, dat een capaciteit heeft van ruim 62.000 zitplaatsen, heeft de KNVB 8000 kaarten beschikbaar gesteld. Deze worden verdeeld onder trouwe clubcardhouders. Daarnaast heeft de UEFA 1500 tickets aan Nederlandse fans verkocht. Tickets worden online aangeboden vanaf 800 euro.

Oranje-legioen reist massaal zonder kaart af richting Dortmund

Omdat de verwachting is dat er slechts tussen de 10.000 en 15.000 Oranje-supporters daadwerkelijk in het stadion zitten, bieden verschillende fanzones uitkomst. De KNVB is druk om een fanwalk te organiseren én bovendien een plek waar iedereen het duel live kan volgen. Dortmund is vlak over de grens, waardoor veel Nederlanders de tocht afleggen.

Hoe verloopt de training van Oranje?

Tijdens het EK 2024 traint het Nederlands elftal in Wolfsburg. Daags na de laatste groepswedstrijd werkt Oranje een oefenwedstrijd tegen TSV Havelse. De club uit de Regionalliga Nord wordt met 6-1 verslagen. Weghorst (2), Van de Ven (2), Brobbey en Frimpong zorgen voor de doelpunten.

Welke blessures en schorsingen zijn er bij Nederland?

Door blessures moet Koeman het doen zonder enkele sterkhouders van Oranje

Ian Maatsen moet het duel met Turkije aan zich voorbij laten gaan. De verdediger, die recent de overstap naar Aston Villa maakte, ontbreekt bij Oranje door ziekte. Maatsen wacht dit EK nog op speelminuten en zijn debuut voor het Nederlands elftal. Tegen Turkije keert Steven Bergwijn wel weer op tijd terug. De aanvaller viel na een helft tegen Roemenië (0-3) geblesseerd uit, maar is in de kwartfinales naar verluidt weer inzetbaar.

Wat is de opstelling van Nederland op het EK?

Bart Verbruggen is door bondscoach Koeman aangewezen als eerste doelman van Oranje tijdens het EK. Daarnaast kreeg Koeman al van diverse oud-voetballers tips om zijn voorhoede in te vullen. Zo is Depay een zekerheidje in de eerste elf, zelfs als de prestaties tegenvallen.

Vermoedelijke opstelling Nederland tegen Turkije

Als invaller nam Donyell Malen een hoofdrol tegen Roemenië (0-3) op zich. De aanvaller was goed voor twee doelpunten en lijkt daardoor in de tegenvallende aanval van Oranje nu een basisplaats te hebben veroverd.

Vermoedelijke opstelling Oranje: Verbruggen; Dumfries, De Vrij, Virgil van Dijk, Aké; Schouten, Simons, Reijnders; Malen, Memphis Depay en Gakpo.

Wat is de EK-selectie van Oranje?

Na een smeekbede bij de UEFA mag Ronald Koeman deze zomer 26 spelers meenemen naar het EK 2024 in Duitsland. Tussen de namen van Koeman zaten enkele opvallende namen, waaronder die van Georginio Wijnaldum.

Feyenoord-doelman vertrekt