Alles over Oranje op het EK 2024: geen pottenkijkers welkom

Het Nederlands Elftal is actief op het EK 2024 in Duitsland. Mis niks over de prestaties van Oranje in aanloop naar en tijdens het Europees kampioenschap.

Hoe verloopt de training van Oranje?

Tijdens het EK 2024 traint het Nederlands elftal in Wolfsburg. Voor de training in aanloop naar de groepswedstrijd tegen Frankrijk (21 juni) neemt de KNVB maatregelen op pottenkijkers buiten de deur te houden. Zo worden er speciale gordijnen opgehangen rond het trainingscomplex.

Wat is de EK-selectie van Oranje?

Na een smeekbede bij de UEFA mag Ronald Koeman deze zomer 26 spelers meenemen naar het EK 2024 in Duitsland. Tussen de namen van Koeman zaten enkele opvallende namen, waaronder die van Georginio Wijnaldum.

Welke dagen speelt Nederland op het EK 2024?

Zondag 16 juni 2024 (Hamburg), 15.00 uur: Polen- Nederland (1-2)
Vrijdag 21 juni 2024 (Leipzig), 21.00 uur: Nederland - Frankrijk
Dinsdag 25 juni (Berlijn), 18.00 uur: Nederland - Oostenrijk

Welke blessures en schorsingen zijn er bij Nederland?

Door blessures moet Koeman het doen zonder enkele sterkhouders van Oranje. Zelfs nu het EK in aantocht is, kampt de selectie nog met enkele blessuregevallen.

Is Brian Brobbey geblesseerd bij Oranje?

Op 12 juni brengt de NOS naar buiten dat Brian Brobbey de training van Nederland in Wolfsburg vroegtijdig heeft moeten staken. 'Of er sprake is van een blessure, zal moeten blijken. Enkele minuten eerder had Brobbey een stevig duel met Matthijs de Ligt', valt er te lezen. Uit een MRI-scan blijkt het allemaal mee te vallen. De spits kan blijven, maar blikt daags voor het eerste groepsduel niet fit genoeg om mee te doen.

Update 18 juni: Brian Brobbey sluit weer aan bij de groepstraining van Oranje, zo weet De Telegraaf te melden. De spits zal mogelijk een deel van de training meedoen met de selectie.

Wie roept Koeman extra op?

Koeman besluit toch een extra aanvaller mee te nemen. Hij haalt Bologna-spits Joshua Zirkzee vanuit zijn vakantieadres in Miami naar Duitsland toe

Wat is de opstelling van Nederland op het EK?

Bart Verbruggen is door bondscoach Koeman aangewezen als eerste doelman van Oranje tijdens het EK. Daarnaast kreeg Koeman al van diverse oud-voetballers tips om zijn voorhoede in te vullen. Tegen Polen is duidelijk in welke formatie Oranje op het EK speelt

Welke oefenwedstrijden speelt Nederland?

Oranje werkt naar het EK nog twee oefenwedstrijden af. Op 6 juni is tegen Canada de tegenstander en op 10 juni volgt er een oefenduel tegen IJsland. Het zijn de laatste twee tests voordat Oranje op 16 juni haar EK-campagne aftrapt.

  • Nederland - Canada: 4-0
  • Nederland - IJsland: 4-0

Gaat Frenkie de Jong mee naar het EK?

Lang geldt Frenkie de Jong als groot vraagteken voor het Nederlands elftal. Op 10 juni, zes dagen voor de eerste wedstrijd van Oranje op het EK, maakt de middenvelder bekend niet mee te gaan naar Duitsland. Zodoende moet Koeman op zoek naar een vervanger en komt uit bij Ian Maatsen.

Feyenoord-doelman vertrekt