Update blessures Oranje: Met o.a. Timber, Wieffer, De Jong en meer

Bondscoach Koeman is druk bezig om zijn definitieve selectie samen te stellen voor het EK 2024 en hoopt op een ruime keuze aan namen. Maar hoe staat het ervoor met de blessures onder de Nederlandse spelers? Voetbalflitsen komt met een overzicht.

Goed nieuws 

Jurriën Timber maakte afgelopen zomer de overstap van Ajax naar Arsenal. Deze droomtransfer pakte echter heel anders uit dan gehoopt voor de 22-jarige verdediger. Bij zijn debuut moest hij het veld zwaar geblesseerd verlaten. Timber liep een kruisbandblessure op. Gelukkig mocht hij in april weer meetrainen met Arsenal en wist hij zelfs al te scoren voor Arsenal O21. Timber hoopt nog indruk te maken bij het eerste elftal van de club, om zich zo in de kijker te spelen bij Oranje. 

Tegenvallers 

Noa Lang begon het seizoen aardig met vier goals en een assist in zijn eerste 11 wedstrijden in de eredivisie. Begin dit jaar ging het echter mis tegen Almere City. Het bleek om een hamstringblessure te gaan die de Nederlander nog steeds langs de kant houdt. Vooralsnog is het de bedoeling dat Lang dit seizoen nog in actie gaat komen, maar wanneer is nog onbekend. Wat dit verder voor invloed heeft op zijn kansen bij de Nederlandse selectie deze zomer zal moeten blijken. Naast hem raakte ook ervaren verdediger Stefan de Vrij geblesseerd vlak voor hij zou spelen in de oefenwedstrijden van Oranje. Zijn werkgever Inter kwam met een update over de blessure, het gaat om een spier in zijn rechterdij. Hoelang De Vrij nog moet voor hij het veld weer op kan is nog onbekend.

Race tegen de klok voor Mats Wieffer

Mats Wieffer twijfelt nog of hij aan het EK kan deelnemen vanwege een bovenbeenblessure die hem de bekerfinale heeft doen missen. De middenvelder van Feyenoord komt dit seizoen in de Eredivisie sowieso niet meer in actie. Het wordt een race tegen de klok voor Wieffer en het is daarmee nog maar de vraag of hij op tijd fit is voor het EK.

Afwezigen 

Voor Quilindschy Hartman is het zeker dat hij niet op het EK zal spelen. Hij liep kortgeleden in een duel tegen FC Utrecht een zware knieblessure op die een streep zette door de rest van zijn seizoen. 

Kortdurende blessures 

Dan zijn er nog een aantal (belangrijke) namen die momenteel op de blessurelijst staan, maar wel weer relatief snel worden terugverwacht. Misschien wel de belangrijkste voor het Nederlands elftal is Frenkie de Jong. De middenvelder moest in het verloren duel met Real Madrid (3-2), het veld per brancard verlaten. FC Barcelona kwam vervolgens met een update rond de blessure van De Jong: Een verstuikte enkel. Spaanse media denken dat hij er zeker vijf weken uit ligt, maar wel op tijd fit is voor het EK. Memphis Depay heeft een behoorlijke blessurelijst en voegde daar onlangs een nieuwe spierblessure aan toe. Na tests bij zijn club, Atletico Madrid, blijkt aanvankelijk dat het om ongeveer een maand gaat. Wat zou betekenen dat het EK voor de Nederlander niet in gevaar is. Dan is er nog Nathan Aké, een speler die een enorm goed seizoen kent bij Manchester City. Onder coach Pep Guardiola heeft de verdediger zichzelf de basis in gespeeld. Helaas liep ook hij een blessure op. Er is nog niet veel nieuws over zijn situatie, behalve dat in een laatste bericht naar buiten kwam dat het geen einde seizoen is volgens Guardiola. Matthijs de Ligt miste het eerste treffen met Bayern München tegen Real Madrid in de halve finales van de Champions League (2-2), maar zal spoedig terugkeren bij de Duitse grootmacht.

Deadline definitieve selectie EK 2024

Ronald Koeman heeft nog even tijd om zijn definitieve selectie samen te stellen. Lees hier wanneer de deadline voor het aanleveren van de selectie is.