Update blessures Oranje: Middenvelder moet EK missen

De voorlopige EK-selectie is inmiddels bekend, bondscoach Koeman heeft 30 namen genoteerd. Maar hoe staat het ervoor met de blessures onder de Nederlandse spelers? Voetbalflitsen komt met een overzicht.

Afwezigen 

Marten de Roon viel in de bekerfinale tegen Juventus geblesseerd uit. Het bleek om een hamstringblessure te gaan, die hem de finale van de Europa League deed missen. Het EK moet hij ook aan zich voorbij laten gaan. Op X kwam de middenvelder met het trieste nieuws: 'Ik kan me niet voorstellen dat ik een week in mijn carrière, of in mijn leven, heb gehad die zoveel ups en downs heeft gehad. Verloor de Coppa Italia, kon de finale niet spelen, won de Europa League. In die laatste euforische toestand heb ik veel tijd doorgebracht met de medische staf: het blijkt dat ik het EK niet kan spelen.'

Joshua Zirkzee leek opgeroepen te gaan worden voor Oranje. Een blessure gooide echter roet in het eten. Wegens zijn fitheid riep bondscoach Ronald Koeman Zirkzee niet op bij het Nederlands elftal.

Voor Quilindschy Hartman is het zeker dat hij niet op het EK zal spelen. Hij liep kortgeleden in een duel tegen FC Utrecht een zware knieblessure op die een streep zette door de rest van zijn seizoen. 

Mats Wieffer liep een bovenbeenblessure op die hem de bekerfinale heeft doen missen. De middenvelder van Feyenoord komt dit seizoen in de Eredivisie sowieso niet meer in actie. Dit heeft als gevolg dat ook de 24-jarige middenvelder niet bij de 30 namen zit. 

Noa Lang begon het seizoen aardig met vier goals en een assist in zijn eerste 11 wedstrijden in de eredivisie. Begin dit jaar ging het echter mis tegen Almere City. Het bleek om een hamstringblessure te gaan die de Nederlander nog steeds langs de kant houdt. Lang zal dit seizoen niet meer in actie komen en heeft door gebrek aan minuten ook de selectie moeten missen.

Jurriën Timber maakte afgelopen zomer de overstap van Ajax naar Arsenal. Deze droomtransfer pakte echter heel anders uit dan gehoopt voor de 22-jarige verdediger. Bij zijn debuut moest hij het veld zwaar geblesseerd verlaten. Timber liep een kruisbandblessure op. Hij mocht in april weer meetrainen met Arsenal en wist hij zelfs al te scoren voor Arsenal O21. Dit lijkt echter te laat voor de verdediger aangezien Koeman hem niet heeft opgenomen in de voorlopige selectie. 

Sven Botman maakte ook geen kans meer op een oproep nadat hij geblesseerd raakte aan zijn kruisband. Dit gebeurde in maart en zette een streep door zijn seizoen en kansen op het EK. 

Kortdurende blessures

Is Frenkie de Jong op tijd fit?

Misschien wel de belangrijkste voor het Nederlands elftal: Frenkie de Jong. De middenvelder moest in het verloren duel met Real Madrid (3-2), het veld per brancard verlaten. FC Barcelona kwam vervolgens met een update rond de blessure van De Jong: Een verstuikte enkel. Ronald Koeman gaf weken later vervolgens een update aan ESPN. "Als je het over Frenkie de Jong hebt, is het pas het beginstadium natuurlijk. De verwachting is wel dat hij fit kan zijn als alles goed verloopt." De Nederlander is nog steeds uit de roulatie maar is desondanks opgenomen in de voorlopige selectie. 

Deadline definitieve selectie EK 2024

Ronald Koeman heeft nog even tijd om zijn definitieve selectie samen te stellen. Lees hier wanneer de deadline voor het aanleveren van de selectie is.

Feyenoord-doelman vertrekt