Road to EK 2024 van Oranje; alles wat je moet weten in één artikel!

Op 14 juni 2024 start het EK 2024 in Duitsland en het Nederlands elftal is van de partij. Voor het elftal van bondscoach Ronald Koeman start het Europese eindtoernooi op zondag 16 juni. Alles over de voorbereiding, oefenwedstrijden, definitieve selectie én het eindtoernooi vind je hier.

Loting Nederlands elftal EK 2024

Het Nederlands elftal zit in groep D. Koeman weet dat hij zich wederom mag voorbereiden op een clash met Frankrijk, Oostenrijk is het volgende groepslid en uit de te spelen play-offs kwam Polen daar nog bij.

Speelschema EK 2024 Nederlands elftal

Oranje zal op zondag 16 juni voor het eerst in actie komen en doet dat in Hamburg om 15:00 uur tegen Polen. Op vrijdag 21 juni om 21:00 uur treedt de ploeg in Leipzig aan tegen Frankrijk, dat op het WK in Qatar nog tweede werd en op 25 juni zal de laatste groepswedstrijd tegen Oostenrijk worden afgewerkt in Berlijn om 18:00 uur. De achtste finales worden gespeeld tussen 29 juni en 2 juli, de kwartfinales vinden plaats op 5 en 6 juli, de halve finales op 9 en 10 juli en de finale wordt gespeeld in Berlijn op 14 juli.

Wanneer, waar en hoelaat speelt Oranje op het EK 2024?

Zondag 16 juni 2024 (Hamburg), 15.00 uur: Polen- Nederland
Vrijdag 21 juni 2024 (Leipzig), 21.00 uur: Nederland - Frankrijk
Dinsdag 25 juni (Berlijn), 18.00 uur: Nederland - Oostenrijk

Oefenwedstrijden Nederlands elftal

Oranje zal in aanloop naar het EK nog twee oefenwedstrijden afwerken. Op zes juni zal er gespeeld worden tegen Canada en op 10 juni volgt er een oefenduel tegen IJsland. Het zullen de laatste twee tests worden voordat Oranje op 16 juni haar EK-campagne aftrapt.

Selectie Nederlands elftal EK 2024

Het samenstellen van een gebalanceerde en sterke selectie zorgt iedere keer weer voor een hoop kopzorgen bij de bondscoaches en zo ook bij Ronald Koeman. Zo is er de keeperskwestie en wie moet er op het middenveld spelen? Ook hebben een aantal spitsen zich in de afgelopen jaren afgemeld voor Oranje, zoals Luuk de Jong en Vincent Janssen, en daardoor is er ineens minder keuze voorin. Daar komt bij dat Oranje de laatste maanden geteisterd wordt door blessures, zo moet onder andere Quilindschy Hartman het EK aan zich voorbij laten gaan.

Wanneer definitieve selectie Oranje voor het EK 2024?

De definitieve selectie voor het EK 2024 zal door bondscoach Ronald Koeman uiterlijk 7 juni 2024 ingediend moeten worden bij de UEFA. Dit is een week voor aanvang van het toernooi.

Shirt Nederlands elftal EK 2024

Voor het EK 2024 is er dit jaar een nieuw shirt door Oranje uitgebracht. Dit is het nieuwe shirt van Oranje, met de shirts door de jaren heen.

Spelersvrouwen Oranje

Veel van de sterren van het Nederlands elftal zullen in Duitsland worden aangemoedigd door hun wederhelft. Zo zijn er enkele spelers vrijgezel, maar hebben de meeste van Oranje een vriendin aan de haak geslagen.