Fans uiten kritiek op Koeman na bekendmaken selectie

Ronald Koeman heeft zijn selectie voor het EK in Duitsland bekendgemaakt. Nadat eerst Marten de Roon afviel, komen daar nu nog drie afvallers bij. Er missen wat namen waar een aantal mensen niet achter staan. Dit zijn de reacties op X.

De selectie van het Nederlands elftal 

De 26-koppige selectie voor Oranje op het EK in Duitsland staat vast. De grootste ontbrekende naam is die van de linker vleugelverdediger Ian Maatsen. Hij draait een goed seizoen bij Borussia Dortmund en staat zelfs in de Champions League finale tegen Real Madrid. "We hebben meerdere jongens op zijn positie en die krijgen de voorkeur", zei Koeman op de persconferentie. Daar noemde hij de namen van Daley Blind, Nathan Aké en Micky van de Ven bij. 

De overige afvallers zijn Nick Olij (keeper bij Sparta Rotterdam) en Jurriën Timber (middenvelder bij Feyenoord). Ook die laatste komt voor veel fans uit het niets. Koeman heeft hem niet geselecteerd, omdat hij nog niet fit genoeg is. 

Dit vinden mensen op X

Op X barst het los aan kritiek op bondscoach Koeman. Met name het ontbreken van Maatsen ligt gevoelig. De fans zien hem liever geselecteerd worden dan Daley Blind. Ook hadden veel Twitteraars niet gekozen voor Ajax-aanvoerder Steven Bergwijn en middenvelder Georgino Wijnaldum. 

Waarom geen Maatsen, wel Blind?

Voetbal International-redacteur Pieter Zwart komt met een tegengeluid en laat één van de redenen zien waarom Koeman wel heeft gekozen voor Daley Blind. Verder benoemt hij dat Van de Ven de laatste wedstrijden bij Spurs, waar hij speler van het jaar werd, ook linksback speelde en dus invloed had op de keuze over Maatsen.  

Het EK voor Oranje

Het Europese eindtoernooi begint voor het Nederlands elftal op zondag 16 juni. Bekijk hier alle updates over Oranje rondom het EK.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers