Goed nieuws voor Oranje: vaste kracht van groepsgenoot Polen mist EK

Een grote domper voor Polen, de eerste tegenstander van het Nederlands elftal op het EK. Vaste rechtsback Matty Cash raakte geblesseerd en kan het eindtoernooi in Duitsland wel vergeten. Een aderlating voor de nationale ploeg, maar een opsteker voor Oranje.

Het EK komt te vroeg voor Matty Cash

De Poolse nieuwszender TVP meldt dat Cash het EK niet gaat halen. De vaste kracht van Aston Villa, waar hij al 121 Premier League-wedstrijden speelde, miste de laatste wedstrijden in de competitie ook al. Het toernooi in Duitsland komt nog te vroeg voor de back. Welke blessure de verdediger precies heeft, is onduidelijk. Het is een grote teleurstelling voor trainer Michal Probierz, die het zonder zijn ervaren speler moet doen. Het is wél een meevaller voor het Oranje van Ronald Koeman.

Cash werd geboren in het Engelse Slough, maar koos toch om voor Polen uit te komen. Hij speelde vijftien interlands en wist daarin één keer te scoren. Hij deed ook al mee voor de Polen op het afgelopen WK-voetbal in Qatar. Zijn vervanger, die sowieso al kans maakte op een basisplaats, is Premyslaw Frankowski van RC Lens.

Blessures Oranje

Polen is de eerste tegenstander voor Nederland op het EK in Duitsland. Op zondag 16 juni trappen zij om 14.30 uur af. De overige groepsgenoten in Poule D zijn Frankrijk en Oostenrijk. Welke spelers bij Oranje (mogelijk) geblesseerd zijn, lees je hier.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers