Koeman eerlijk over twijfelgeval in voorselectie: "Dat is duidelijk"

Ronald Koeman publiceerde onlangs zijn voorselectie richting het Europees kampioenschap deze zomer, maar in de komende weken moet de bondscoach nog een aantal spelers teleurstellen. In Veronica Offside liet hij vallen dat er één iemand op dit moment in de gevarenzone zit.

De voorselectie telde sowieso al een aantal verrassingen. Mats Wieffer, Noa Lang en Jurriën Timber zijn volgens Koeman niet op tijd fit genoeg om onderdeel te zijn van de dertig namen. Vooral het ontbreken van Joshua Zirkzee is voor velen een groot vraagteken, zo bleek uit de reacties. 

Ronald Koeman twijfelt over selecteren van Steven Bergwijn

De naam van Steven Bergwijn was juist een opvaller die wél bij de voorselectie zat, maar de bondscoach geeft toe dat hij ook zijn twijfels heeft. "We hebben nog een trainingskamp in Zeist van drie dagen, daarin moet ik keuzes maken. Ik zal dan ook naar mijn posities in de voorhoede moeten kijken. Of ik Bergwijn mee ga nemen naar het EK? Daar ben ik nog niet over uit", antwoordt hij op de vraag van presentator Wilfred Genee.

Ondanks het teleurstellende Ajax-seizoen ziet de oefenmeester voldoende pluspunten om hem toe te voegen aan zijn selectie voor het EK. "Hij is nog steeds een speler met veel creativiteit. Hij heeft die actie en kan op beide flanken spelen. Alleen heeft hij geen goed seizoen, dat is duidelijk." 

Georginio Wijnaldum al zeker van plek in definitieve Oranje-selectie

Voor Georginio Wijnaldum breken minder spannende tijden aan, want Koeman heeft al weggegeven dat de middenvelder onderdeel gaat zijn van de definitieve selectie. Deze bedraagt minimaal 23 spelers en maximaal 26 spelers, nadat hij de noodklok had geluid bij de UEFA.

Feyenoord-doelman vertrekt