Oranje-international verwacht basisplaats: "Ik ben fit en scherp"

Ronald Koeman moet nog drie Oranje-internationals teleurstellen in aanloop naar het EK deze zomer, maar moet zich ook nog buigen over de ingewikkelde keeperkwestie. Bart Verbruggen steekt zijn mening niet onder stoelen of banken en verwacht dat hij de nummer één is.

Vanzelfsprekend is dat echter niet, aangezien de laatste interlandperiodes veel gewisseld werd van sluitpost. Het Nederlands elftal beschikt op dit moment nog over de namen van Nick Olij, Justin Bijlow en Mark Flekken. Hiervan lijkt er echter nog één af te vallen in de definitieve selectie van maximaal 26 spelers.

Verbruggen klaar voor concurrentiestrijd in Oranje

De laatste keren dat het Nederlands elftal in actie kwam, ging de voorkeur vaak uit naar de doelman van het Engelse Brighton & Hove Albion. "Ik ben fit en scherp. Heb er vooral heel veel zin in. Dus op dat vlak geen problemen voor mij." Verbruggen durft zichzelf echter niet te benoemen tot favoriet. "Of ik de eerste keus ben? Dat weet ik niet. Dat moet je aan de bondscoach vragen. Daar hebben we het nog niet over gehad."

Oranje-goalie verwacht basisplaats op EK in Duitsland

Op de vraag of hij verwacht dat de bondscoach voor hem kiest, reageert hij resoluut. "Ik hoop natuurlijk van wel. Ik ben er klaar voor. Als je de laatste vier kwalificatieduels in de goal hebt gestaan, maak je in ieder geval een goede kans. Het zou natuurlijk een teleurstelling zijn als je niet op het veld staat, dat geldt voor iedereen hier. Ik heb het gevoel dat ik in een goede vorm zit, dus ik hoop dat ik de nummer één ben." Marten de Roon is door blessureleed de eerste afvaller.

Feyenoord-doelman vertrekt