Keepersprobleem bij Oranje: "Bijlow is minimaal gelijkwaardig"

Het Nederlands elftal speelde in de interlandperiode tegen Schotland en Duitsland, maar deed dat zonder de geblesseerde Justin Bijlow. Daardoor kreeg de concurrentie uitgebreid de kans zich te laten zien voor het EK in Duitsland komende zomer, maar wie is nu de beste keus?

De ploeg van Ronald Koeman won met 4-0 van Schotland en verloor nipt van Duitsland (2-1). In de twee duels waren de goalies een aantal keren belangrijk met goede reddingen, waardoor zij punten konden scoren ten opzichte van afwezige concurrent Bijlow. 

Justin Bijlow heeft Feyenoord nodig om Oranje te behalen

Volgens clubwatcher Martijn Krabbendam is het van cruciaal belang dat de goalie na zijn terugkeer direct terugkeert onder de lat. Timon Wellenreuther is wederom een meer dan waardige vervanger en de vraag is of hij überhaupt de eerste keus is van Feyenoord.  'Als hij mee wil, moet hij nu weer gaan spelen bij Feyenoord. Het is bijna april, dan heeft hij nog een week of vijf om zich te laten zien. Dan moet je maar hopen dat de bondscoach het lang en goed genoeg vindt om hem te vragen.'

Dat beaamt Mario Been, die sowieso nog altijd fan is van de geblesseerde doelman. "Bijlow behoort nog wel degelijk tot deze keeperskwestie. Ik vind Bijlow minimaal gelijkwaardig, en daarom is het heel belangrijk om te kijken hoe hij terugkomt uit deze blessure. Anders zou ik opteren voor Bijlow", vult hij aan.

Wat is er aan de hand met Justin Bijlow?

Tijdens de uitwedstrijd tegen AZ raakte Bijlow wederom geblesseerd. Ditmaal niet aan zijn pols, maar met tranen in zijn ogen verplaatste hij zich richting de dug-out door pijn aan zijn kuit. Inmiddels is bekend dat de ploeg van Arne Slot hem tot ongeveer eind maart moet missen. Het EK is daardoor nog altijd een mogelijkheid, maar dan moet bondscoach Ronald Koeman hem wel oproepen natuurlijk.

Concurrentie onder de lat van het Nederlands elftal

De bondscoach weet nog altijd niet wie zijn doelman gaat zijn op het EK in Duitsland deze zomer. Het lijkt tussen drie personen te gaan, want ondanks de blessure van Bijlow lijkt hij wél mee te gaan naar het Europees kampioenschap. Bart Verbrruggen en Mark Flekken lijken zijn voornaamste concurrenten.