Vorm spreekt keepersprobleem tegen: "Oranje kan komende tien jaar voort"

Volgens de kenners heeft het Nederlands elftal niet de beschikking over goede keepers, maar voormalig Oranje-goalie Michel Vorm deelt die mening absoluut niet. De 39-jarige Nederlander voorziet de komende jaren geen problemen onder de lat, zo laat hij optekenen in gesprek met De Telegraaf.

Bondscoach Ronald Koeman staat donderdagavond langs de lijn voor het kwalificatieduel tegen Griekenland en moest kiezen tussen WK-goalie Andries Noppert, Bart Verbruggen en Mark Flekken. De keuze is op laatstgenoemde gevallen en dat is geen rare keuze, aldus Vorm. "Mark heeft een mooie leeftijd en er zit een goede kop op. Ik vind dat hij het bij Brentford heel goed doet. Waarbij wel aangetekend dat clubvoetbal iets anders is dan interlandvoetbal."

"Elke keeper is gebaat bij een bepaald ritme, dus veel interlands achter elkaar. Maar het is door blessures nu eenmaal zoals het is", zegt hij over de wisselingen onder de lat van het Nederlands elftal. "Natuurlijk wenst elke bondscoach zich een vaste eerste doelman als Hans van Breukelen of Edwin van der Sar, maar met Verbruggen en een fitte Bijlow denk ik dat Oranje de komende tien jaar voort kan", besluit de voormalig international.