Nederland verplaatst zich richting Dortmund: "Gaat om het samenzijn"

Het Signal Iduna Park in Dortmund vormt woensdagavond het decor van de halve finale tussen Oranje en Engeland en er worden tienduizenden supporters uit Nederland verwacht. Ondanks dat de Engelsen al wekenlang in overtal zijn, wordt daar nu aan gewtijfeld.

Dat heeft te maken met de grote groepen Nederlanders, die niets willen missen van het naderende affiche tegen een andere titelkandidaat. De NOS sprak een aantal supporters zonder kaartje, maar die waren wél in voorbereiding op een aantal mooie dagen. 

KNVB organiseert fanwalk en fanzone voor Oranje-legioen

De Oranje-fans maken al het gehele EK indruk op de internationale media met de welbekende wandeltochten richting het stadion, waarbij Links Rechts van Snollebollekes voor prachtige beelden zorgt. KNVB-directrice Marianne van Leeuwen verwacht 10 tot 15.000 supporters op de tribunes, maar voor alle aanwezigen wordt gezorgd. "Ook voor de Nederlanders zonder kaartje zijn we druk bezig met hoe we ze kunnen ontvangen. Er komt weer een fanwalk en een fanzone waar de supporters de wedstrijd kunnen kijken."

Nederlanders reizen massaal af naar Dortmund voor halve finale

Er worden zo'n 75.000 supporters verwacht in de Duitse stad, waaronder een grote groep uit Helmond. Jamel Tijani uit Helmond vertelt aan NOS dat zij twee bussen geregeld hebben. "Het gaat ons om het samenzijn. We willen zo veel mogelijk oranje daar op straat. Ik had ook bij eerdere EK's vrienden zonder kaarten die wel naar de Oranje-campings toe gingen. Dat is schijnbaar iets Hollands: zo dicht mogelijk bij het Nederlands elftal willen zijn."

De prijzen vliegen de lucht in, waardoor veel fans het centrum verkiezen boven het stadion. "We hebben nog geprobeerd aan kaarten te komen voor de wedstrijd, maar dit is niet gelukt. De portemonnee is niet oneindig", vertelde een andere supporter. De laatste updates rondom het Nederlands elftal lees je hier

Feyenoord-doelman vertrekt