Koeman ook op WK 2026 bondscoach van Oranje: "Kunnen niet van me af"

Ronald Koeman is volop in de voorbereiding op de halve finale tegen Engeland, maar durft ook vooruit te kijken. De bondscoach bevestigde dat hij voorlopig in dienst blijft bij de KNVB en verwacht ook niet dat zijn huidige rol gaat veranderen.

Na de teleurstellende groepswedstrijden, waarin slechts één keer gewonnen werd, ontstonden er veel vraagtekens over de match tussen de huidige selectie en de oefenmeester. Koeman vertelt waarom hij géén plannen heeft om te vertrekken én waarom de KNVB niet anders kan besluiten.

Hoe ziet het contract tussen Ronald Koeman en de KNVB er precies uit?

Het feit dat hij niet verwacht ontslagen te worden, komt door gemaakte afspraken tussen hem en de Nederlandse voetbalbond. "Zoals het nu is wel. Volgens mij kunnen ze al niet meer van me af”, wat betekent dat hij ook tijdens het WK van 2026 hoofdverantwoordelijke van het Nederlands elftal is. De KNVB mocht en kon alleen ingrijpen als Oranje niet verder dan de achtste finales gekomen was op dit EK. Alle details van zijn contract vind je hier.

Bondscoach van Oranje kijkt tevreden terug op kwartfinale tegen Turkije

Tegen Turkije moest in de kwartfinale alles uit de kast gehaald worden, maar na afloop stond er wél een 2-1 zege op het scorebord. Er wordt door de hele wereld gesproken over Oranje, maar dat heeft voornamelijk te maken met de hondstrouwe achterban én de hit van Snollebollekes. Na afloop deed de selectie ook mee en gingen zij van links naar rechts, inclusief staf. "Dat gebeurt. Dat is ook wel weer het leuke aan blijdschap. Dan doe je soms ook dingen waar je achteraf van denkt: had ik dat wel moeten doen. Wij stonden er als staf bij. Dan moet je er niet als een ouwe lul bij gaan staan", blikt Koeman lachend terug.

Het duel wordt woensdag gespeeld in het Signal Iduna Park in Dortmund. Het Nederlands elftal wordt gesteund door tienduizenden supporters, maar slechts een selectieve groep geluksvogels mogen plaatsnemen in het stadion. Wat kan men verwachten van het duel?

Feyenoord-doelman vertrekt