Het contract van Ronald Koeman: dit verdient onze bondscoach

Bondscoach Ronald Koeman is op dit moment bezig aan zijn tweede periode bij het Nederlands elftal. Hij is de grondlegger van de wederopbouw van het nationale elftal. Na het missen van het EK in 2016 en het WK in 2018, is Oranje weer helemaal terug. Wat staat er eigenlijk in het contract van Koeman?

Tot wanneer is Koeman bondscoach?

De opvolger van Louis van Gaal gaf bij zijn eerste persconferentie aan dat er geen clausule in zijn contract staat. Dat was wel het geval tijdens zijn eerste periode in 2019. Er klonken geluiden van een ‘Barcelona-clausule’. Toen zijn droomclub dat door had, besloten ze in actie te komen. 

Ronald Koeman keerde in 2023 terug bij Oranje na zijn niet al te beste periode in Barcelona. Hij tekent tot en met het WK in 2026. De trainer kan dus op langere termijn zijn manier van de Hollandse School hanteren. Voor het EK van 2024 stond Koeman nog niet eerder als coach op een eindtoernooi. Met Oranje kwam de bondscoach tot de halve finales in Duitsland, waar het werd uitgeschakeld door Engeland.

Hoeveel verdient Koeman?

Ronald Koeman krijgt van de KNVB zo’n 1,2 miljoen euro bruto per jaar, meldt de Quote. Toen de trainer in 2021 bij FC Barcelona ontslagen werd, schatte het medium zijn totale carrièreverdiensten al op 52 miljoen euro.

De oud-coach van onder andere Ajax, PSV en Feyenoord is in het bezit van meerdere panden. Zo kocht de familie Koeman een villa ter waarde van 3,4 miljoen euro in Laren

Wellenreuther pakt 50 jaar record
Duurste Nederlandse voetballers