Het contract van Koeman: dit verdient onze bondscoach

Bondscoach Ronald Koeman is op dit moment bezig aan zijn tweede periode bij het Nederlands elftal. Hij is de grondlegger van de wederopbouw van het nationale team. Na het missen van het EK in 2016 en het WK in 2018, lijkt Oranje weer helemaal terug. De trainer begon goed bij Nederland, maar toen kwam zijn droomclub FC Barcelona. Zijn tijd was daar ongelukkig en nu is Koeman terug als bondscoach. De coach gaat zijn allereerste eindtoernooi spelen. Wat staat er in het contract van Koeman?

Tot wanneer is Koeman bondscoach?

Ronald Koeman komt in 2023 terug bij Oranje na zijn niet al te beste periode in Barcelona. Hij tekent tot en met het WK in 2026. De trainer kan dus op langere termijn zijn manier van de Hollandse School hanteren. Nooit eerder stond Koeman op een eindtoernooi. Het EK in Duitsland is dus ook voor hem een debuut. 

De opvolger van Louis van Gaal geeft bij zijn eerste persconferentie aan dat er geen clausule in zijn contract staat. Dat was wel het geval tijdens zijn eerste periode in 2019. Er klonken geluiden van een ‘Barcelona-clausule’. Toen zijn droomclub dat door had, besloten ze in actie te komen. 

Hoeveel verdient Koeman?

Ronald Koeman krijgt van de KNVB zo’n 1,2 miljoen euro bruto per jaar, meldt de Quote. Het blad schat dat de trainer een eigen vermogen heeft van 7,6 miljoen euro. Daar kun je een mooi huis van kopen. De oud-coach van onder andere Ajax, PSV en Feyenoord is in het bezit van meerdere panden. Zo kocht de familie een villa ter waarde van 3,4 miljoen euro in Laren. 

Ambitie Koeman EK 2024

Het EK van 2024 is het eerste eindtoernooi van Koeman. De trainer ziet Frankrijk als de topfavoriet. Daar past hij zijn doel niet op aan. “Het EK is alleen geslaagd als we winnen”, zegt hij in een persconferentie. "Je moet uitstralen, en dat moet je iedere dag laten zien, dat je echt met elkaar dit toernooi wilt winnen. En groeien, dat is duidelijk", aldus Koeman tegenover de NOS.

Alles over het EK 2024 in Duitsland

Het Europees Kampioenschap voetbal van 2024 wordt gehouden in buurland Duitsland. Er staat een mooi programma voor de deur. Lees hier alles rondom het EK en hier alle updates rondom Oranje

Feyenoord-doelman vertrekt