Dit zijn de Oranje-debutanten onder Ronald Koeman!

Ronald Koeman is begonnen aan zijn tweede termijn als bondscoach van het Nederlands elftal. De vandaag 60 jaar oud geworden trainer (gefeliciteerd Ronald) neemt het aankomende vrijdag op tegen Frankrijk voor het eerste duel van de kwalificatiecyclus in aanloop naar het EK van 2024 in Duitsland. In zijn eerste selectie (van de tweede termijn) zitten drie debutanten. Deze spelers debuteerden eerder al onder Koeman. 

De grootste namen die Koeman hun eerste interland liet spelen zijn Frenkie de Jong en Denzel Dumfries. Zij zijn sinds hun debuut op 13 oktober 2018 (toen werd Duitsland met 3-0 verslagen) niet meer weg te denken uit het Nederlands elftal. Ook Steven Bergwijn en Wout Weghorst zitten er eigenlijk altijd bij en zijn ook belangrijk voor Oranje. Zo schoot Bergwijn Nederland naar het WK in de kwalificatiewedstrijd tegen Noorwegen (2-0) en maakte Weghorst twee treffers op het mondiale eindtoernooi tegen Argentinië (2-2, Argentinië w.n.s.). Verder liet Koeman ook Hans Hateboer, Calvin Stengs en Arnaut Danjuma debuteren.

Tekst gaat verder onder het plaatje.

Ook Guus Til, Ruud Vormer, Justin Kluivert, Pablo Rosario, Javairô Dilrosun en Myron Boadu mochten voor het eerst in Oranje spelen met bondscoach Koeman aan het roer. Zij speelden allen echter maar een handjevol duels. Lutsharel Geertruida, Bart Verbruggen, Mats Wieffer en Joey Veerman kunnen zich in dit rijtje voegen. Deze vier spelers zijn voor het eerst opgeroepen voor het Nederlands elftal en kunnen tegen Frankrijk en Gibraltar hun eerste minuten in Oranje maken.