Justin Kluivert: van Amsterdam en Rome naar Valencia en Bournemouth

Na een jarenlange afwezigheid keerde Justin Kluivert in de zomer van 2024 weer terug bij het Nederlands elftal. De aanvaller, en zoon van de iconische Patrick Kluivert, maakte na zijn doorbraak bij Ajax een ware reis door Europa door. Voetbalflitsen vertelt je alles wat je over hem moet wetenZowel binnen, als buiten het veld.

Wist jij dit al over het privéleven van Justin Kluivert?

Op het veld kennen we Justin wel. Lees hier nog meer over het privéleven van Justin Kluivert.

Wanneer is Justin Kluivert geboren?

De voetballer is geboren op 5 mei 1999 in Zaandam, als zoon van oud-voetballer Patrick Kluivert en Angela van Hulten.

Hoe oud is Justin Kluivert nu?

De vleugelaanvaller is op dit moment 25 jaar oud.

Wat is de afkomst van Justin Kluivert?

Door zijn vader heeft de voetballer ook nog roots in Suriname en Curaçao. Door zijn lange afwezigheid in Oranje, kreeg Kluivert in maart 2024 het verzoek om voor Curaçao uit te komen, maar verkocht Dick Advocaat een duidelijke 'nee'.

Spelerspaspoort Justin Kluivert
Spelerspaspoort Justin Kluivert

Heeft Justin Kluivert broers die ook actief zijn in het voetbal?

De familie Kluivert ziet diep geworteld in de voetballerij. Naast de legendarische Patrick, is niet alleen zoonlief Justin actief in het voetbal. Zo spelen ook Quincy (AVV Zeeburgia), Ruben (Casa Pia AC) en Shane (FC Barcelona) op diverse niveaus.

Heeft Justin Kluivert een vriendin?

In juni 2024 deelde Justin het heugelijke nieuws dat hij zijn vriendin ten huwelijk heeft gevraagd. Veel is er niet bekend over zijn geliefde, maar wel over het liefdesleven van Kluivert voor zijn verloving.

Tekst gaat verder onder de foto

Waar woont Justin Kluivert?

De voetballer nam in maart 2024 het miljoenenpand van zijn moeder in Amsterdam over.

Wat is het vermogen van Justin Kluivert?

Naar verluidt verdient de voetballer bij Bournemouth een jaarlijks salaris van 4.1 miljoen pond. Eerder verdiende hij ook al miljoenen per jaar in Rome, Leipzig en Nice.

Hoe kwam Justin Kluivert weer terug bij het Nederlands elftal?

Na een langdurige afwezigheid in Oranje keerde de voetballer in september 2024 weer terug bij het Nederlands elftal. Tijd om zijn carrière tot nu tot op te sommen!

  • In 2007 nam Ajax de talentvolle voetballer over uit de jeugd van AFC, dat hem eerder nog overnam van ASV De Dijk. Negen jaar later volgde zijn eerste profcontract bij Ajax. Eerder had Nike hem op 15-jarige leeftijd al een sponsorcontract weten te tekenen.
  • Het profdebuut voor Kluivert jr. volgde op 16 september 2016, toen hij tijdens de wedstrijd van Jong Ajax in de Eerste Divisie mocht invallen tegen MVV Maastricht. Aan het einde van dat jaar maakte Kluivert ook zijn eerste profdoelpunt, tegen Cambuur op 2 december.
  • Het leverde Kluivert in diezelfde maand ook voor het eerst een plekje in het eerste van Ajax op. In actie kwam hij nog niet. Dat gebeurde wel op 15 januari 2017, toen hij eindelijk zijn debuut voor de hoofdmacht mocht maken. Tegen PEC Zwolle kwam hij als invaller binnen de lijnen.

In zijn debuutseizoen kwam Kluivert tot veertien wedstrijden in het eerste van Ajax, waarin hij goed was voor twee doelpunten en vier assists.

  • In het seizoen 2017/18 stond Kluivert vaak in de basis van Ajax; in totaal maakte hij 36 keer zijn opwachting in het eerste en was goed voor elf doelpunten en vijf assists.
  • Op 26 november 2017 schoot hij drie keer raak tegen Roda JC (5-1) en was daarmee de eerste Kluivert die een hattrick voor Ajax maakte.
  • Door onenigheid over zijn contract vertrok Kluivert in de zomer van 2018 naar AS Roma. Zo kwam zijn teller bij Ajax te staan op dertien doelpunten en tien assists in 56 wedstrijden.

De Romeinen hadden 17,25 miljoen euro over voor Kluivert, die met hoge verwachtingen naar Italië vertrok. Echter, veel speeltijd zou hij niet krijgen.

  • In zijn debuutseizoen kwam Kluivert 35 keer in actie, waaronder vijf keer in de Champions League. In totaal schoot de vleugelaanvaller twee keer raak en leverde acht assists.
  • Zijn tweede seizoen verliep al wat beter voor Kluivert, die in 31 wedstrijden goed was voor twee assists en zeven doelpunten.

In oktober 2020 vertrok Kluivert tijdelijk bij AS Roma, dat hem vervolgens meerdere keren op huurbasis zou laten vertrekken.

  • 2020/21: bij RB Leipzig komt Kluivert 27 keer in actie en is goed voor vier doelpunten en één assist. De Duitsers besluiten om de aanvaller niet definitief over te nemen en keert zo terug naar Rome.
  • 2021/22: OGC Nice wordt de volgende bestemming voor Kluivert. In 31 wedstrijden is hij goed voor zowel zes doelpunten als assists.
  • 2022/23: in de zomer van 2022 volgt een overstap naar de oude club van vader Patrick; Valencia CF. Daar maakt Kluivert iets bizars mee, wanneer hij op bezoek is bij Mallorca. Zijn vriendin en schoonmoeder worden namelijk overvallen en weten buit te maken. Na 29 wedstrijden, acht doelpunten en twee doelpunten hopen de Spanjaarden hem definitief over te nemen van Roma.

De Valencianen grijpen mis en zien Kluivert naar de Premier League vertrekken. Daar heeft Bournemouth een bedrag van 10,8 miljoen euro over voor de aanvaller. In seizoen debuutseizoen is Kluivert daar goed voor negen doelpunten en twee assists in 36 optredens.

In totaal staat de teller van Kluivert na 249 wedstrijden op het hoogste niveau op 49 doelpunten en 28 assists.

Wanneer maakte Kluivert zijn debuut bij het Nederlands elftal?

Nadat hij de shirts van Nederland Onder 15, Onder 16, Onder 17, Onder 18, Onder 19 en Onder 21 al heeft gedragen, volgt op 26 maart 2018 zijn debuut in Oranje. Tijdens de oefeninterland tegen Portugal komt hij twaalf minuten voor tijd binnen de lijnen. Op 6 september van dat jaar volgt zijn tweede interland, waar het vervolgens bij blijft.

In 2019 wordt hij nog opgenomen in de voorlopige selectie van Oranje voor de EK-kwalificatie, maar valt vervolgens af. In de zomer van 2024 gebeurt dit wederom, dit keer voor de Nations League, maar Kluivert mag zich door een blessure alsnog melden bij het Nederlands elftal.

Hoe presteert Justin Kluivert in het Nederlands elftal?

In zijn twee interlands voor Oranje weet Kluivert geen doelpunt of assist achter zijn naam te zetten.

Zit Justin Kluivert op sociale media?

Met ruim 671 duizend volgers is hij zeker actief op Instagram (@justinkluivert). Via zijn socials krijgen zijn volgers een inkijkje in zijn privéleven van de voetballer.

Justin Kluivert behoort met vader Patrick tot de meest bekende voetbalvaders en zonen in Nederland.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers