Justin Kluivert schrijft geschiedenis met transfer naar Bournemouth

Justin Kluivert heeft zijn transfer naar Bournemouth te pakken. Met zijn overstap naar de Premier League voegt de Nederlander zich in een illuster rijtje.

Kluivert heeft nu elk van de vijf grootste Europese competities op zijn cv staan. Na zijn vertrek bij Ajax in de zomer van 2018 speelde hij achtereenvolgens voor AS Roma in de Serie A, voor RB Leipzig in de Bundesliga, voor OGC Nice in de Ligue 1 en voor Valencia in La Liga. Nu gaat de 24-jarige aanvaller dus aan de slag bij Bournemouth.

Slechts drie spelers gingen Kluivert voor: Florin Răducioiu (West Ham United, Espanyol, VfB Stuttgart, Bari, Hellas Verona, Brescia, AC Milan en AS Monaco), Christian Poulsen (Liverpool, Sevilla, Schalke 04, Juventus en Thonon Évian) en Stevan Jovetić (Manchester City, Sevilla, Hertha BSC, Fiorentina, Internazionale en AS Monaco).

Door de zesde plek van Nederland op de coëfficiëntenranglijst is Kluivert samen met Poulsen, die in het verleden ook bij Ajax onder contract stond, de enige speler die in de zes grootste competities van Europa actief is geweest.

Feyenoord-doelman vertrekt