Jeremie Frimpong, alles over de razendsnelle wingback van Leverkusen

Jeremie Frimpong speelt de sterren van de hemel bij het wonderbaarlijke Bayer Leverkusen van Xabi Alonso en heeft ook al zijn opwachting gemaakt in het Nederlands elftal. Wie is de vleugelverdediger? Voetbalflitsen zet alle feiten op een rijtje.

Dit wil je weten over zijn privéleven!

Zijn prestaties op het veld zijn indrukwekkend, maar toch krijgen randzaken ook veel aandacht bij Frimpong.

Waar en wanneer is hij geboren?

Frimpong werd op 10 december 2000 geboren in Amsterdam, als zoon van Ghanese ouders. Op jonge leeftijd vertrok hij naar Engeland met zijn familie, waar Frimpong in de jeugdopleiding van Manchester City belandde.

Spreekt Frimpong Nederlands?

De verdediger heeft een groot deel van zijn leven in het Verenigd Koninkrijk doorgebracht en is daarom nog niet vloeiend in de Nederlandse taal. Frimpong doet wel zijn best om de taal te leren.

Heeft Frimpong een vriendin?

Voor zover bekend heeft de razendsnelle back nog geen vriendin aan de haak geslagen en hier laat Frimpong ook weinig tot niks over uit.

Is hij actief op sociale media?

Jeremie Frimpong plaatst regelmatig kiekjes op zijn Instagram, waar hij bekend is onder de naam: @jeremiefrimpong. De Bundesliga-kampioen heeft hier op dit moment 1,9 miljoen volgers.

Hoe verloopt zijn spelerscarrière?

Voor een deel van de Oranje-fans was Frimpong een onbekende naam in het begin van het vorige seizoen, maar de back heeft een razendsnelle ontwikkeling doorgemaakt.

Op welke posities kan Frimpong spelen?

Bij zijn huidige club, Bayer Leverkusen, bestrijkt Frimpong de gehele rechterflank. Hij heeft namelijk de rol van rechterwingback in het dynamische 3-4-3 systeem van Xabi Alonso. Frimpong kan ook als rechtsback en zelfs als rechtsbuiten uit de voeten, zoals hij bij het Nederlands elftal heeft gedaan. In Duitsland speelt de rechtsbenige speler met rugnummer 30.

Voor welke clubs heeft Frimpong allemaal gespeeld?

De verdediger werd klaargestoomd voor een profcarrière in de jeugdopleiding van Manchester City. Omdat hij hier geen kansen zag in het eerste, vertrok Frimpong naar het Schotse Celtic. Hier liet hij zich zien als een veelbelovende speler, maar het was Bayer Leverkusen waar hij zijn kwaliteiten op consistente basis liet zien. Frimpong werd cruciaal voor het voetbal van de Duitse club.

  • Celtic (2019–2021)

  • Bayer Leverkusen (2021-heden)

Wanneer maakte de Nederlander zijn debuut in het profvoetbal?

Zijn officiële debuut in het profvoetbal maakte hij op 25 september 2019 in de wedstrijd tegen Partick Thistle in de Scottish League Cup (5-0 winst voor Celtic, red.). Frimpong begon aan de wedstrijd en heeft 79 minuten kunnen spelen, voordat hij gewisseld werd.

Welk zilverwaar heeft hij gewonnen?

Voor zijn nog prille carrière is Frimpong al vaak in aanraking gekomen met prijzen. Tijd voor een opsomming:

  • Celtic
  • Scottish Premiership 2019/20
  • Scottish Cup 2019/20
  • Scottish League Cup 2019/20

  • Bayer Leverkusen
  • Bundesliga 2023/24
  • DFB-Pokal  2023/24

Heeft hij een interlandcarrière?

Frimpong heeft ondanks zijn Ghanese roots en jeugd in Engeland ervoor gekozen om Nederland te vertegenwoordigen. Tot zover kwam de Leverkusen-speler tot zes optredens voor Oranje, waarin hij twee doelpuntcontributies leverde.

Wanneer maakte Jeremie Frimpong zijn interlanddebuut?

Frimpong maakte zijn eerste opwachting voor Nederland op 14 oktober 2023 in de kwalificatiewedstrijd voor het EK 2024 tegen Frankrijk (1–2 verlies).

Wat voor een marktwaarde en contract?

Na zijn gloriejaar met Leverkusen is zijn prijs als een raket gestegen. Frimpong staat op de radar van meerdere topclubs, maar die moeten een aardig bedrag ophoesten voor de vleugelflitser.

Wat is de marktwaarde van Jeremie Frimpong?

Frimpong vertegenwoordigt in september 2024 een marktwaarde van 50 miljoen euro.

Hoe zit het contract van Jeremie Frimpong in elkaar?

De Oranje-international ligt in Leverkusen vast tot de zomer van 2028 maar heeft een afkoopsom van veertig miljoen euro die in de zomer van 2024 van kracht ging volgens BILD. Die som willen meerdere clubs vast wel betalen voor de speler die in Oranje debuteerde en mogelijk een vaste waarde wordt onder Ronald Koeman.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers