'Bundesliga-talent van Oranje haakt af voor wedstrijd tegen Duitsland'

Jeremie Frimpong is aanstaande dinsdag niet aanwezig bij het duel tussen Nederland en Duitsland. De verdediger van Bayer Leverkusen heeft het Oranje-kamp verlaten vanwege privé-omstandigheden, meldt de Nederlandse voetbalbond op zondag.

Waarom haakt Frimpong af voor het duel met Duitsland?

De KNVB deelde het nieuws van Frimpongs afwezigheid via de officiële kanalen. Op Instagram postte de bond een bericht met de afsluitende boodschap: ‘Take care, Jerry’. Daarnaast is dus wereldkundig gemaakt dat de verdediger afhaakt in verband met privé-omstandigheden. Bondscoach Ronald Koeman roept geen vervanger op en beschikt nu dus over een 22-koppige selectie.

Statistieken van Jeremie Frimpong in Oranje

Frimpong maakte geen opwachting in het duel met Bosnië en Herzegovina (5-2 winst voor Oranje, red). Denzel Dumfries kreeg de voorkeur op rechtsback en een invalbeurt zat er ook niet in voor de vleugelverdediger, die naam maakt in de Bundesliga. Voor het Nederlands elftal komt Frimpong nog niet zo geweldig uit de verf als hij bij Bayer Leverkusen doet. Frimpong, die in Amsterdam werd geboren en in Engeland opgroeide, kwam maar zes keer voor in de plannen van Koeman in Oranje. Hierin was hij goed voor een doelpunt en een assist.

Meer nieuws van het Oranje-kamp

Wie wel aanwezig waren op de training van Oranje op zondag, waren Wout Weghorst en de gebroeders Timber. De duels tussen de spits en de tweeling zorgde voor frustratie bij Weghorst, wat resulteerde in onrust.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers