Frenkie de Jong: alles over het wereldtalent uit Arkel

Frenkie de Jong is misschien wel de beste voetballer die we in Nederland op dit moment hebben. Ondanks de meerdere blessures die de middenvelder de afgelopen tijd heeft gehad, bleef hij telkens weer belangrijk. Hoe zijn toekomst er precies uitziet, is onzeker. Wat wel zeker is, is dat Frenkie de Jong tot nu toe al veel bereikt heeft. Lees hier alles, van zijn privéleven met Mikky tot en met zijn prestaties in het voetbal.

Dit wil je weten over het privéleven van Frenkie de Jong

We kennen Frenkie op en rondom het veld als een vrolijke en open jongen. Maar wat weten we nog meer over hem?

Wanneer is Frenkie de Jong geboren?

Op 12 mei 1997 kwam het supertalent op de aardbodem. Dit gebeurde in het ziekenhuis in Gorinchem. Hij groeide op in het Brabantse Arkel.

Hoe oud is Frenkie de Jong?

De middenvelder van FC Barcelona is op dit moment 27 jaar oud.

Wat is de afkomst van Frenkie de Jong?

De voetballer is volledig Nederlands.

Heeft Frenkie de Jong broers/zussen?

De Brabander heeft een jonger broertje. Zijn naam is Youri. Hij voetbalt zelf ook, maar niet op een hoog niveau.

Wie is de partner van Frenkie de Jong?

Nog steeds is de topvoetballer samen met zijn middelbare schoolliefde Mikky Kiemeney. Ze speelde hockey op het allerhoogste niveau. De blondine is hier nu mee gestopt, omdat ze zich realiseerde dat topsport alles of niets is. Op dit moment heeft ze helemaal het leven van een influencer te pakken. In 2024 zijn Frenkie en Mikky getrouwd en kregen ze een kindje.

Waar woont Frenkie de Jong?

De prof heeft meerdere huizen in bezit. Zo heeft hij een halfvrijstaande woning in Arkel, waar hij opgroeide. Dat heeft hij gekocht voor een kleine vijf ton. Na zijn transfer van Ajax naar FC Barcelona, kocht de middenvelder een villa in de wijk Pedralbes. Zijn huis kostte 4,7 miljoen euro en bezit zwembad en een padelbaan. Daarnaast verhuurt De Jong een appartement in Amsterdam, vlak naast het Vondelpark, voor 1650 euro per maand.

Wat is het vermogen van Frenkie de Jong?

Zijn vermogen wordt geschat op ongeveer 100 miljoen euro. In 2024 verdient hij 35 miljoen euro, dus zijn vermogen zal zich blijven uitbreiden.

Hoe behaalde Frenkie de Jong het Nederlands elftal?

Frenkie behoort tot de top van de wereld. Bekijk hier de weg die hij heeft afgelegd. 

Hoe verliep zijn loopbaan?

  • Het talent begon met voetballen bij de lokale vereniging uit Arkel. Toen hij acht jaar oud was werd hij gescout door Willem II. Daar tekende de middenvelder op zestienjarige leeftijd al een contract. In 2015 maakte hij zijn debuut tegen ADO Den Haag.
  • Frenkie de Jong koos in 2017 voor een overstap naar Ajax. Ook kon hij voor PSV of Feyenoord kiezen, maar het gevoel dat hij overhield aan zijn gesprekken met Ajax was iets beter. Op 12 februari 2017 maakte hij zijn debuut in een gewonnen thuiswedstrijd tegen Sparta en op 7 mei 2017 maakte hij zijn eerste goal in een 4-0 gewonnen wedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Één jaar later raakte hij geblesseerd aan zijn enkel waardoor hij voor langere tijd uit de roulatie was.
  • Aan het begin van het seizoen 2018/2019 was Frenkie volledig hersteld. Ajax overleefde drie voorrondes en daardoor speelde het Champions League. In de groepsfase speelde het tegen Bayern München, Benfica en AEK Athene. De Amsterdammers eindigden als nummer twee, waardoor het doorging in het miljardenbal en het vervolgens opnam tegen Real Madrid.

    Ajax verloor thuis met 1-2, maar won de uitwedstrijd met (1-4). Frenkie speelde één van zijn beste wedstrijden voor Ajax en kreeg een 9 als cijfer van de toonaangevende Franse sportkrant L'Equipe. In de kwartfinale moest Ajax het opnemen tegen Juventus. Thuis werd het 1-1, waarna de uitwedstrijd werd gewonnen met 1-2. In de halve finale speelde Ajax eerst uit tegen Tottenham en won het met 0-1. De thuiswedstrijd werd met 2-3 verloren, waardoor Ajax op basis van uitgoals de finale niet wist te bereiken. Wél pakte De Jong met Ajax de beker en de landstitel. 

Tekst gaat verder onder de video. 

  • In januari 2019 tekende De Jong een contract bij FC Barcelona, dat zou ingaan op 1 juli 2019. Hij werd daarmee de twintigste Nederlandse speler bij Barça ooit. Johan Cruijff, Ronald Koeman, Giovanni van Bronckhorst, Cocu, Ronald en Frank de Boer, Afellay, Patrick Kluivert, Mark van Bommel, Jasper Cillessen, Johan Neeskens, Richard Witschge; zomaar wat namen die Frenkie de Jong voorgingen. 

    FC Barcelona betaalde aan Ajax 75 miljoen euro voor De Jong, wat zelf kon oplopen tot een bedrag van 86 miljoen euro door eventuele bonussen. Hiermee werd hij de duurste vanuit de Eredivisie getransfereerde speler ooit.
  • Ondertussen heeft hij al meer dan 213 wedstrijden gespeeld voor de Catalanen. Daarin scoorde hij zeventien keer en gaf hij 21 keer de assist. Hij werd er landskampioen, won de beker en de supercup. Dat deed de controleur in 213 wedstrijden met zeventien goals en 21 assists. 

Tekst gaat verder onder de video.

Wanneer maakte Frenkie de Jong zijn debuut voor Oranje?

Frenkie de Jong doorliep als jeugdinternational de meeste vertegenwoordigende elftallen van de KNVB. Op 22 augustus 2018 maakte De Jong onder bondscoach Ronald Koeman zijn debuut voor het Nederlands elftal, tijdens een oefenduel met Peru. Hij verving Georginio Wijnaldum in de 46e minuut. Drie dagen later debuteerde hij tegen Frankrijk in de basis tijdens de eerste wedstrijd van Oranje in de eerste editie van de UEFA Nations League. 

Op 6 september 2019 scoorde De Jong tijdens zijn tiende interland zijn eerste doelpunt voor Oranje, in de uitwedstrijd tegen Duitsland die Nederland met 2-4 won.

Tekst gaat verder onder de video. 

Hoe presteert De Jong in het Nederlands elftal?

Inmiddels speelde hij al 54 interlands waarin hij twee keer scoorde en zes assists gaf. Ook speelde de nummer 21 mee op het WK in Qatar. Het EK in Duitsland moest hij aan zich voorbij laten gaan.

Is Frenkie de Jong actief op sociale media?

De topspeler is voornamelijk actief op Instagram, onder de gebruikersnaam @frenkiedejong. Hij plaatst hier foto's met zijn vrouw, kind en hondje. En veel voetbal natuurlijk. Daarnaast post hij ook op X, onder de naam @DeJongFrenkie21.

Tekst gaat verder onder foto's.


Hoe ziet de toekomst van Frenkie eruit?

De middenvelder van Barça blijft met zijn blessure kampen. Bondscoach Ronald Koeman geeft de Catalaanse club daar de schuld van

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers