Mats Wieffer: van Twente en Rotterdam naar de Premier League

Mats Wieffer werd in de zomer van 2022 naar Feyenoord gehaald en ontwikkelde zich in twee jaar tijd tot sleutelspeler op het middenveld van de club. Hij verdiende een transfer naar Brighton & Hove Albion. Dit moet je weten over zijn privéleven en zijn carrièreverloop. 

Wist je dit al over het privéleven van Mats Wieffer? 

Op het veld kennen we Mats Wieffer wel. Lees hier nog meer over zijn privéleven. 

Waar en wanneer is Mats Wieffer geboren?

Mats Wieffer werd op 16 november 1999 geboren in Borne.

Hoe oud is Mats Wieffer nu?

De voetballer is 24 jaar oud.

Wat is de afkomst van Mats Wieffer?

De voetballer is volledig Nederlands.

Waar woont Mats Wieffer?

Mats Wieffer kocht in de winter van 2024 een groot appartement in Rotterdam-Zuid, op loopafstand van De Kuip.

Wat is het vermogen van Mats Wieffer?

Naar verluidt verdient de middenvelder in Brighton een jaarsalaris van 3,7 miljoen euro per jaar. Zijn gehele vermogen is niet bekend.

(Tekst gaat verder na de post)

Hoe kwam Mats Wieffer bij het Nederlands elftal?

Mats Wieffer begon met voetballen in de jeugd van RKSV NEO en maakte vanuit daar de overstap naar de jeugd van FC Twente.

  • Hij maakte op 30 oktober 2018 zijn debuut voor FC Twente. Dit in de met 4-2 gewonnen bekerwedstrijd tegen vv Noordwijk.
  • De middenvelder speelde één competitiewedstrijd voor FC Twente in het seizoen 2018/2019 en werd met de club kampioen van de Eerste Divisie.
  • In het seizoen 2019/2020 speelde hij enkel bij de beloften van FC Twente.

Excelsior nam Mats Wieffer in de zomer van 2020 transfervrij over van FC Twente. Bij de club uit Rotterdam liet de middenvelder zich meteen zien.

  • Wieffer maakte op 29 augustus 2020 zijn debuut tegen Jong PSV (6-1 overwinning).
  • Hij scoorde zijn eerste doelpunt tegen FC Volendam (2-1) op 5 februari 2021.
  • In het seizoen 2021/2022 speelde hij 42 wedstrijden in competitie, beker en nacompetitie, waarin hij vijf goals maakte en negen assists gaf.
  • Excelsior deed mee aan de play-offs om promotie, waarin het in de finale ADO Den Haag versloeg.
  • Wieffer was in twee jaar goed voor 77 wedstrijden voor Excelsior, hierin scoorde hij zes keer en gaf hij vijftien assists.

Arne Slot zag het zitten in Wieffer en besloot hem in de zomer van 2022 naar Feyenoord te halen.

  • Op 8 september 2022 maakte Wieffer zijn debuut voor Feyenoord. Dit in de UEFA Europa League-wedstrijd tegen SS Lazio (2-4 verlies).
  • Op 12 januari 2023 stond Wieffer in de bekerwedstrijd tegen PEC Zwolle voor het eerst in de basis. Hij brak in deze wedstrijd door bij Feyenoord dankzij een doelpunt en een assist.
  • In zijn eerste seizoen (2022/2023) was Wieffer goed voor 37 wedstrijden voor Feyenoord. Hierin scoorde hij drie goals en gaf hij zeven assists. Daarnaast pakte Wieffer de landstitel.
  • In het seizoen 2023/2024 bleef Wieffer sterk spelen. Hij speelde zich in de kijker voor een winterse transfer, maar bleef uiteindelijk toch bij Feyenoord.
  • Na 79 wedstrijden, 9 doelpunten, 11 assists, de landstitel en een KNVB-Beker, verliet Wieffer Feyenoord voor Brighton.

Brighton betaalde een flinke transfersom voor Wieffer en maakt hem de duurste uitgaande transfer van Feyenoord ooit.

  • Op 17 augustus 2024 maakte Wieffer zijn debuut voor Brighton in de Premier League, door in de basis te starten tegen Everton (0-3 winst).

Wanneer maakte Mats Wieffer zijn debuut in het Nederlands elftal?

Op 27 maart 2023 debuteerde Wieffer in de kwalificatiewedstrijd tegen Gibraltar. Tijdens de hierop volgende interlands in 2023 en 2024 kreeg hij vaak speeltijd. Zijn mogelijke eerste grote toernooi, het EK 2024, miste hij door een bovenbeenblessure.

Hoe presteert Mats Wieffer in het Nederlands elftal?

Mats Wieffer speelde vanaf zijn debuut in maart 2023 inmiddels negen wedstrijden voor Oranje. Hierin was de middenvelder één keer trefzeker.

Zit Mats Wieffer op sociale media?

Mats Wieffer is actief op Instagram.

Mats Wieffer speelde net als Wout Weghorst in de jeugd van NEO, uit Borne.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers